Antena Meniu Search
x

Video Spionii ruşi aruncă în aer coaliţia occidentală pro-Ucraina, după conversația interceptată a ofițerilor germani

Spionii ruşi aruncă în aer coaliţia occidentală pro-Ucraina după o conversaţie interceptată în Germania. Discuţia oficialilor nemţi dă de înţeles că trupele britanice sunt pe teren, iar tabloidele engleze scriu că Londra şi-a pierdut încrederea în Berlin. Între timp, la Moscova, mormântul lui Alexei Navalnîi a devenit loc de pelerinaj pentru mii de ruşi, care nu au fost lăsaţi să intre în cimitir. 

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 21:12

Vezi și

Conversaţia de aproape 40 de minute a oficialilor germani dezvăluie faptul că Franţa trimite Kievului rachete în maşini obişnuite. Iar Marea Britanie are metode şi mai avansate: "Dacă suntem întrebați despre metodele de livrare, știu cum fac britanicii. Le transportă întotdeauna în vehicule blindate Ridgeback. Au mai mulți oameni la sol".

Presa de la Londra critică oficialii militari nemţi pentru neglijenţa lor

Ar fi folosit o aplicaţie obişnuită pentru conferinţe video, în locul uneia criptate. Ambasadorul Germaniei a fost convocat de Ministerul rus de Externe.

  • DMITRI PESKOV, purtător de cuvânt Kremlin: Trebuie să aflăm dacă armata germană face asta din propria iniţiativă sau dacă face parte din politica de stat a Germaniei. Ambele variante sunt foarte rele. 
  • BORIS PISTORIUS, ministrul german al Apărării: Face parte dintr-un război informaţional purtat de Putin, fără îndoială. Este un atac hibrid care vizează dezinformarea. Este vorba de divizare.
Pe acelaşi subiect

Pe fondul scandalului, cancelarul german Olaf Scholz a refuzat din nou să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă. Fără ajutor străin, ucrainenii au sabotat podul Samara din centrul Rusiei, folosit pentru transportul muniţiilor spre front.

În acelaşi timp, hackerii Kievului au spart o bază de date a Ministerului Apărării de la Moscova şi au pus mâna pe documente secrete. 

Pelerinaj la mormântul lui Alexei Navalnîi

Între timp, la Moscova, sute de oameni veniţi să depună flori la mormântul lui Alexei Navalnîi nu au mai putut intra în cimitir. Poliţia a închis porţile după ce cozile au devenit tot mai lungi. Frustraţi, oameni de toate vârstele i-au scandat numele disidentului şi au aruncat buchetele peste gard. Oamenii au cântat în faţa porţilor până seara târziu. 

Mormântul lui Navalnîi a fost acoperit cu sute de flori, jucării de pluş şi hârtii cu poezii sau mesaje de adio. Un preot a fost lăsat să citească o rugăciune la trei zile după înmormântare. 43 de ţări au cerut o anchetă în cazul morţii lui Alexei Navalnîi.

Mii de oameni au participat la ceremonie în ciuda avertismentelor Kremlinului că astfel încalcă legea. Peste 400 de ruşi au fost arestaţi în mai multe oraşe pentru că au adus un omagiu disidentului. Soţia lui Navalnîi a acuzat că a fost otrăvit, dar rezultatele anchetei se lasă încă aşteptate. Iar plângerea făcută de mama lui la adresa autorităţilor, care nu i-au eliberat corpul zile bune de la deces, a fost respinsă de un judecător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Spionii ruşi aruncă în aer coaliţia occidentală pro-Ucraina, după conversația interceptată a ofițerilor germani