Antena Meniu Search
x

Foto Spitalele din SUA, copleşite de caniculă. Doctorii folosesc saci de cadavre umplute cu gheaţă pentru a răci pacienţii supraîncălziţi

Un val de căldură neîncetat continuă să pârjoleze o mare parte din sudul SUA, lăsând peste 90 de milioane de americani sub un aviz de căldură. Din lipsă de alternative, pentru victimele caniculei medicii au apelat la saci de cadavre umplute cu gheaţă pentru a-i răci.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 13:31

Spitalele din SUA, copleşite de caniculă. Doctorii folosesc saci de cadavre umplute cu gheaţă pentru a răcii pacienţi supraîncălziţi
Spitalele din SUA, copleşite de caniculă. Doctorii folosesc saci de cadavre umplute cu gheaţă pentru a răcii pacienţi supraîncălziţi - Dr. Alexei Wagner /kffhealthnews.org

În Phoenix, temperaturile au atins 43C pentru a 19-a zi consecutiv, doborând recordul anterior al orașului. Oficialii au spus că spitalele folosesc pungi de cadavre pline cu gheață pentru a răci unii pacienți care s-au supraîncălzit, relatează BBC.

Temperaturile se preconizează că vor fi periculos de ridicate în SUA toată săptămâna. O cupolă de căldură apăsătoare s-a instalat peste o mare parte din sudul SUA, ducând temperaturile uriaşe din Florida până în California.

12 persoane au murit din cauza căldurii doar in Phoenix

Expunerea persistentă la căldură extremă poate duce la epuizare termică, amețeli, leșin și dureri de cap pe măsură ce tensiunea arterială scade. În Phoenix, 12 persoane au murit după ce au suferit efecte din cauza căldurii excesive actuale, au spus oficialii.

Pe acelaşi subiect

Medicii de la Centrul Medical de Sănătate Valleywise au declarat că efectele căldurii neîncetate au copleșit sistemul de sănătate. Un oficial al spitalului a spus că medicii de la camera de gardă pun pacienții în pungi de cadavre pline cu gheață, în cazuri extreme, în încercarea de a-i răci.

Spitalele au recurs la măsuri extreme pentru a salva pacienţii supraîncălziţi

Într-un interviu acordat publicației de știri din domeniul sănătății, Stat News, medicul de gardă Dr. Geoff Comp, care a contribuit la dezvoltarea protocolului de salvare a vieții, a spus că pungile pentru cadavre sunt ideale pentru tratarea victimelor insolației, deoarece ar putea răci pe cineva de două ori mai repede decât metodele tradiționale.

Pacienții sunt scufundați în pungi pline cu gheață, care sunt impermeabile și au suficient spațiu pentru ca medicii să efectueze unele proceduri, potrivit Stat News.

În Las Vegas, temperaturile înăbușitoare i-au uimit chiar și pe veteranii de intervenție. Paramedicul din Las Vegas, David Schilling, estimează că apelurile către serviciile de urgență au crescut cu 40%, în mare parte de la turiști care nu sunt încă aclimatizați cu orașul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Spitalele din SUA, copleşite de caniculă. Doctorii folosesc saci de cadavre umplute cu gheaţă pentru a răci pacienţii supraîncălziţi