Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spitalul din Podgorica, transformat intr-un spital de campanie

Romania e in doliu! 18 romani au murit si 29 au fost raniti, in prapastia mortii din Muntenegru! S-au prabusit in gol zeci de metri, dupa ce autocarul care ii ducea in vacanta a derapat si a iesit de pe sosea

de Redactia Observator

la 25.06.2013 , 07:52

Imaginile ii ravasesc chiar si pe salvatori, medici si asistente. Spitalul din Podgorica a fost ore bune ca un spital de razboi. Ambulantele au adus fara incetare ranitii, toti plini de sange. Nu a fost timp de reflectie. Fiecare secunda conteaza asa ca pacientii au fost preluati la foc continuu.

31 de romani care au cazut in prapastie au ajuns in mainile medicilor din Muntenegru. Doi romani au pierdut cursa cu viata, chiar pe masa de operatie. Alti 29 au fost repartizati pe diferite sectii ale spitalului. Unul singur are rani usoare. "Acum, la neurochirurgie avem un pacient. La chirurgie toracica cinci, la chirurgie abdominala unul. La chirurgie plastica, la ORL si oftalmologie trei, respectiv sase pacienti. La terapie intensiva se afla opt pacienti. La pediatrie avem un copil care se afla in stare buna si la internare. La ortopedie, cinci pacienti", a declarat unul dintre medici.

Acasa informatiile ajung greu. La 21 de ore de la tragedie aceasta femeie nu stia nimic despre parintii sai, daca sunt morti sau traiesc. "Tatal meu e pe toate posturile, mi-e greu sa cred ca nu il poate recunoaste cineva in spital, rudele spun ca dupa momentul impactului o striga pe mama, e ceva de nedescris. Mama e una dintre cele patru persoane grav ranite de la terapie", a explicat Andreea Papadopol.

Vezi și

Parintii ei au plecat sambata dimineata intr-un circuit turistic de sase zile prin Muntenegru si Croatia. Autocarul a preluat turisti din Bucuresti, Pitesti, Sibiu si Timisoara. Prima oprire au facut-o la Belgrad. La ora 15:00 treceau deja granita in Muntenegru.

Un om de afaceri, fost consilier in Curtea de Arges se afla si el, impreuna cu sotia in autocar. Nicolae Dervis este un om iubit in comunitate. A ridicat o biserica in satul natal. Urma sa plece in vacanta in Spania, dar in ultimul moment a facut schimb de bilete cu un prieten. Barbatul cu care a facut schimb de excursie abia mai poate vorbi.

Autoritatile au anuntat ca doi romani, care se afla la terapie intensiva nu au fost identificati. Romanii care au murit vor fi adusi in tara cu un avion militar

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Spitalul din Podgorica, transformat intr-un spital de campanie