Antena Meniu Search
x

Stare de alertă în Bulgaria. Era pregătit şi un plan B pentru asasinarea procurorului-şef: o bombă artizanală făcută de un profesionist

A fost declarată stare de alertă la graniţa cu România, după ce după ce procurorul general al Bulgariei a fost vizat de un atac cu bombă. Atentatul a avut loc în apropiere de Sofia, în timp ce magistratul şi familia acestuia mergeau cu maşina într-o coloană oficială. Bomba artizanală a explodat exact lângă maşina lor, dar, din fericire, nu au fost victime. Incidentul vine la doar câteva săptămâni după ce un alt complot la adresa magistratului a eşuat. La acel moment, potrivit presei bulgare, ar fi fost implicat şi un om de afaceri român, care acum este căutat de Interpol. Oficialii ţării urmează să se întâlnească aşadar într-o şedinţă pentru a discuta noi măsuri de siguranţă. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 02.05.2023, 13:34

Vezi și

Presa bulgară relatează că există deja un cerc de suspecţi şi că sunt anchetaţi toți cei care l-ar fi amenințat pe procurorul-șef din Bulgaria. Urmează ca şefii de servicii să dea explicaţii în faţa premierului de la Sofia.

Exista şi un plan B, în acest caz, o bombă artizanală făcută de un profesionist. To presa de la Sofia spunea că doar cinci persoane puteau produce un asemenea explozibil, dar totul s-a petrecut pe grabă. 

Pe Ivan Gheşev şi rudele sale i-a salvat faptul că mergeau într-o maşină blindată. Ei se deplasează numai astfel de luna trecută, când autorităţile bulgare au anunţat că au dejucat un alt atentat împotriva procurorului general. Acel complot ar fi fost plănuit de câţiva oligarhi şi lideri ai criminalităţii organizate din Bulgaria. Presa locală scrie că în conspiraţia de luna trecută ar fi implicat şi un român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Stare de alertă în Bulgaria. Era pregătit şi un plan B pentru asasinarea procurorului-şef: o bombă artizanală făcută de un profesionist