Antena Meniu Search
x

Video Procurorul şef al Bulgariei, reacţie după tentativa de asasinat în care ar fi fost implicat şi un român: "Bine că am schimbat maşina în ultimul moment"

Procurorul general al Bulgariei a fost vizat de un atac cu bombă. Atentatul a avut loc în apropiere de Sofia, în timp ce oficialul şi familia acestuia mergeau cu maşina, într-o coloană oficială. Din fericire nimeni nu a fost rănit în explozie. Incidentul vine la doar câteva săptămâni după ce poliţia a dejucat o altă tentativă de asasinat la adresa magistratului. În complot, potrivit presei bulgare, ar fi fost implicat şi un om de afaceri român, care acum este căutat de Interpol. 

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 21:51

Vezi și

În cadrul unui briefing în apropierea locului unde a avut loc explozia, procurorul general adjunct Borislav Sarafov a declarat că nu a fost vorba de intimidare, ci de o tentativă de asasinat. Doar soarta a împiedicat un deces, a spus Sarafov.

Bomba cu şrapnel, plasată pe marginea drumului într-o curbă în care maşinile încetinesc, a făcut un crater cu diametrul de 3 metri. Explozia cu o forţă a aproximativ 3 kg de TNT a deplasat maşina blindată în care se afla Geshev pre stânga, a adăugat Sarafov.

Nimeni nu a fost rănit în urma exploziei

"Sunt convins că vom prinde făptaşii. Statul nu îşi poate permite să permită astfel de incidente. Acesta este un atac la adresa integrităţii statului. Trimite un semnal partenerilor europeni că Bulgaria nu îşi poate proteja instituţiile. Procurorul general se află în prezent într-un loc sigur", a declarat Sarafov, transmite news.ro.

Pe acelaşi subiect

Potrivit informaţiilor Televiziunii Naţionale, procurorul general trebuia să se deplaseze în Turcia. Înainte de a pleca, el a decis să meargă la o întâlnire cu procurorii din regiunea Samokov.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11:45 între Samokov şi satul Kovachevtsi. Nimeni nu a fost rănit în incident, a declarat secretarul şef al Ministerului Afacerilor Interne, Petar Todorov, în cadrul unui briefing.

Marţi, premierul Galab Donev va avea o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne. Acolo vor fi rezumate informaţiile şi vor fi luate măsuri în consecinţă, a precizat Todorov.

Reacţia procurorului general al Bulgariei după incident

"Bine că am schimbat maşina în ultimul moment. Bine că nu au omorât pe cineva! Îmi fac griji pentru copii, au fost foarte speriaţi", a spus Geshev, conform novinite.com. Procurorul general călătorea împreună cu soţia şi cele două fiice ale lor.

Potrivit AFP, în 2020, mii de bulgari au ieşit în stradă timp de mai multe luni pentru a protesta faţă de corupţai din guvernul premierului de atunci, Boiko Borissov. Mobilizările puternice au cerut, de asemenea, demisia lui Geshev.

Personaj controversat de ani de zile, procurorul general, al cărui mandat se încheie în 2026, a fost acuzat că îi protejează pe cei aflaţi la putere, precum şi că obstrucţionează dezvăluirile de corupţie. Protestele au dus la încheierea mandatului lui Borissov, deschizând o perioadă de instabilitate politică. Alegerile de la începutul lunii aprilie, al cincilea scrutin în doi ani, nu au reuşit să producă o majoritate clară în ţară, care ar putea fi nevoită să voteze din nou încă din această vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Procurorul şef al Bulgariei, reacţie după tentativa de asasinat în care ar fi fost implicat şi un român: "Bine că am schimbat maşina în ultimul moment"