Antena Meniu Search
x

Cine este românul care ar fi fost implicat în prima tentativă de asasinare a procurorului-şef bulgar. Este căutat de Interpol

Procurorul general al Bulgariei a fost vizat de un atac cu bombă. Atentatul a avut loc în apropiere de Sofia, în timp ce oficialul şi familia acestuia mergeau cu maşina, într-o coloană oficială. Din fericire nimeni nu a fost rănit în explozie. Incidentul vine la doar câteva săptămâni după ce poliţia a dejucat o altă tentativă de asasinat la adresa magistratului. În complot, potrivit presei bulgare, ar fi fost implicat şi un om de afaceri român, care acum este căutat de Interpol.

de Redactia Observator

la 02.05.2023, 08:34

Vezi și

Atacul a avut loc înainte de prânz, la aproximativ 50 de kilometri de Sofia. O bombă a explodat lângă mașina cu care Ivan Gheşev călătorea împreună cu familia. Autoturismul făcea parte dintr-o coloană oficială care se deplasa către Turcia. Deflagraţia a fost atât de puternică încât a lăsat în urma ei un crater cu un diametru de trei metri.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne: În incident nimeni nu a fost rănit, nici procurorul general, nici echipa cu care a fost el, nici alţi participanţi la trafic.

Din primele informaţii, bomba a fost construită special să ucidă, nu doar să îl sperie. Conţinea trei kilograme de TNT şi fragmente metalice, după cum arată probele ridicate de la faţa locului. Schijele s-au înfipt în copacii din zonă.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne: Au fost luate măsuri pentru clarificarea cazului. Sunt reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Poliţie, cu directorul Poliţiei, cu comisarul Ilkov, reprezentanţi ai Jandarmeriei.

Pe acelaşi subiect

Detaliul care l-a salvat pe Gheşev

Pe Ivan Gheşev şi rudele sale i-a salvat faptul că mergeau într-o maşină blindată. Ei se deplasează numai astfel de luna trecută, când autorităţile bulgare au anunţat că au dejucat un alt atentat împotriva procurorului general. Acel complot ar fi fost plănuit de câţiva oligarhi şi lideri ai criminalităţii organizate din Bulgaria.

Presa bulgară scrie că în conspiraţia de luna trecută ar fi implicat şi omul de afaceri român Ovidiu Semenescu, stabilit în Elveţia. Acesta a fost anchetat şi chiar reţinut de DNA în 2015, pentru trafic de influenţă, în dosarul Apa Nova, care după câţiva ani a fost clasat. Semenescu ar fi acum urmărit prin Interpol, potrivit presei bulgare. Deocamdată, însă, nu s-a stabilit vreo legătură între complotul în care ar fi implicat românul şi atentatul de ieri. 

Acesta s-a produs la două zile după ce Gheşev a promis că îl va aresta pe președintele rus Putin și îl va preda la Haga pentru a fi judecat, în baza mandatului pentru crime de război emis de Curtea Penală internţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cine este românul care ar fi fost implicat în prima tentativă de asasinare a procurorului-şef bulgar. Este căutat de Interpol