Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă în Chile. Cel puţin 13 oameni au murit, iar 14.000 de hectare de pădure au fost pârjolite, după izbucnirea mai multor incendii de vegetaţie

Guvernul din Chile a declarat stare de urgenţă după izbucnirea mai multor incendii de vegetaţie. Sudul şi centrul ţării sunt cele mai afectate. Cel puţin 13 oameni au murit, iar 14 mii de hectare de pădure au fost distruse. Mai multe adăposturi au fost deschise pentru familiile care au rămas fără locuinţe. Sunt aşteptate temperaturi de peste 38 de grade Celsius, dar şi vânt puternic aşa că e posibil să se înrăutăţească situaţia.  

de Redactia Observator

la 04.02.2023, 07:50

Vezi și

Sute de case au fost avariate, în timp ce 39 de incendii au făcut ravagii în întreaga țară, a declarat ministrul de interne, Carolina Toha. ''Condițiile din următoarele zile vor fi riscante'', a declarat Toha jurnaliștilor.

Președintele Gabriel Boric și-a scurtat vineri vacanța de vară și s-a deplasat la Nuble și Biobio, care au împreună o populație de aproape 2 milioane de locuitori. 

Incendiile au perturbat traficul pe autostrăzile din zonele afectate, iar numeroase municipalități au fost evacuate. Prognozele meteorologice de vineri prevedeau temperaturi de peste 38 de grade Celsius în capitala Nuble, Chillan. De asemenea, sunt așteptate vânturi puternice în zonă, care riscă să agraveze condițiile de incendiu, a avertizat Corporația Națională a Pădurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în Chile. Cel puţin 13 oameni au murit, iar 14.000 de hectare de pădure au fost pârjolite, după izbucnirea mai multor incendii de vegetaţie