Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă în estul Canadei, în urma incendiului de vegetaţie scăpat de sub control. Peste 16.000 de oameni şi-au părăsit casele

Autorităţile din provincia canadiană Noua Scoţie au decretat stare de urgenţă din cauza unui incendiu de vegetaţie scăpat de sub control. Peste 16.000 de oameni şi-au părăsit casele, din care multe au fost distruse de flăcări.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 08:09

Vezi și

Norul de fum a fost atât de mare încât a acoperit total oraşul Halifax, aflat în apropiere. Situaţia este deosebit de dificilă deoarece un alt incendiu, de şi mai mare amploare, se extinde într-o altă parte a provinciei. Pompierii canadieni au cerut ajutorul colegilor din alte regiuni şi chiar din Statele Unite.

Primarul oraşului Halifax, Mike Savage, a declarat că aproximativ 18.000 de persoane au fost afectate de evacuări. Ordinele de evacuare emise duminică acoperă zonele Hammonds Plains, Upper Tantallon şi Pockwock, situate la circa 24 de kilometri de Halifax.

Stare de urgenţă în urma incendiilor de vegetaţie din Canada

Prim-ministrul Justin Trudeau a transmis luni pe Twitter că situaţia incendiilor de vegetaţie în provincia Nova Scotia, unde se află oraşul Halifax, este "incredibil de gravă" şi că guvernul este pregătit să ofere asistenţă dacă este nevoie.

Adjunctul şefului pompierilor din Halifax, Dave Meldrum, a declarat luni dimineaţă presei că incendiul care arde în zonele Tantallon şi Hammonds Plains "nu a fost adus încă sub control".

Cauza incendiului este încă în curs de investigare, iar până în prezent nu au fost semnalaţi morţi sau răniţi. Oraşul a declarat stare de urgenţă locală duminică seara după ce incendiul de vegetaţie a dus la evacuări şi pene de curent, autorităţile închizând, de asemenea, mai multe şcoli din zonele afectate.

Incendiul a avariat zeci de case şi a afectat funcţionarea serviciilor de salvare. Potrivit municipalităţii, starea de urgenţă va rămâne în vigoare timp de şapte zile, dacă nu va fi ridicată sau prelungită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în estul Canadei, în urma incendiului de vegetaţie scăpat de sub control. Peste 16.000 de oameni şi-au părăsit casele