Antena Meniu Search
x

Starea de sănătate a lui Kim Jong-Un este incertă. Liderul Coreei de Nord, absent de pe 11 aprilie

Lumea întreagă este cu ochii pe Coreea de Nord. Conform unor informaţii, cel mai de temut dictator din lume, Kim Jong-Un, ar fi în stare gravă după o intervenţie pe cord. Luna aceasta liderul nord-coreean a lipsit pentru prima dată de la mai multe evenimente publice, inclusiv de la aniversarea bunicului său, fondatorul naţiunii. Dacă problemele de sănătate nu se vor remedia, sora sa, Kim Yo-Jong, ar putea deveni primul conducător femeie al Coreei de Nord.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 23:58

Vezi și
  • Starea de sănătate a lui Kim Jong-Un este incertă
  • Liderul Coreei de Nord, absent în ultima perioadă

Pe 15 aprilie, liderul suprem a lipsit de la una dintre cele mai importante sărbători naţioanele: Ziua Soarelui, când s-au aniversat 108 ani de la naşterea fondatorului Kim Il Sung. Atunci au apărut şi primele semne de întrebare.

Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, a fost văzut ultima oară în public pe 11 aprilie, când s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali pentru a dezbate o nouă strategie de combatere a pandemiei.

Jim Sciutto, jurnalist CNN Statele Unite monitorizează informaţii potrivită cărora ar fi suferit o intervenţie chirurgicală. Se pare că au existat complicaţii şi acum sănătatea sa este pusă în pericol.

O sursă citată de cotidianul sud-coreean Daily NK susţine că liderul nord-coreean se recuperează la o reşedinţă dintr-o zonă montană, după ce a fost supus unei operaţii pe cord, pe 12 aprilie.

Starea de sănătate a liderul nord-coreean, incertă

Aceeaşi sursă anonimă spune că în ultimele luni, starea de sănătate a lui Kim Jong-Un s-a înrăutăţit din cauza fumatului excesiv, obezităţii şi nivelului de muncă foarte ridicat. Autorităţiile sud-coreene au transmis că nu există informaţii oficiale care să confirme aceste zvonuri.

În cazul în care starea de sănătate nu îi va permite lui Kim Jong-Un să revină la conducerea ţării, atribuţiile sale ar putea să îi fie preluate de sora sa mai mică. În vârstă de 31 de ani, Kim Yo-Jong, i-a fost alături fratelui său, la summit-urile pentru denuclearizare.

În timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, Kim Yo-Jong a scris istorie după ce a devenit primul membru al "dinastiei" nord-coreene, care a păşit pe teritoriul Coreei de Sud de la războiul din anii 50'.

Kim Yo Jong este acum director de propagandă şi ar putea deveni prima femeie la conducerea popoprului nord-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Starea de sănătate a lui Kim Jong-Un este incertă. Liderul Coreei de Nord, absent de pe 11 aprilie