Antena Meniu Search
x

SUA plasează Rusia printre ţările care recrutează copii soldaţi, alături de state precum Iran, Cuba sau Coreea de Nord

Statele Unite au plasat marţi Rusia pe listele ţările angajate "într-o politică sau un model" de trafic de persoane şi de muncă forţată sau ale căror forţe de securitate, ori grupări armate susţinute de guvern, recrutează sau folosesc copii soldaţi, potrivit Reuters.

de Antonia Roşu

la 19.07.2022, 22:25

SUA plasează Rusia printre ţările care recrutează copii soldaţi, alături de state precum Iran, Cuba sau Coreea de Nord
SUA plasează Rusia printre ţările care recrutează copii soldaţi, alături de state precum Iran, Cuba sau Coreea de Nord - Profi Media

Departamentul de Stat a inclus aceste liste în raportul său anual privind traficul de persoane, care cuprinde pentru prima dată, în urma unui mandat din 2019 al Congresului, o secţiune privind traficul de persoane sprijinit de stat.

Rusia apare frecvent în raport din cauza invaziei sale din Ucraina la 24 februarie şi a ceea ce documentul numeşte vulnerabilitatea milioanelor de refugiaţi ucraineni în faţa traficului de fiinţe umane, potrivit Agerpres.

Reuters precizează că Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta acuzaţiile din raport.

Rusia nu este unica ţară angajată în politica de traficare a persoanelor şi a muncii forţate

În afară de Rusia, noua secţiune mai include Afganistan, Myanmar, Cuba, Iran, Coreea de Nord şi alte cinci ţări cu o 'politică documentată' sau 'un model documentat' de trafic de persoane, muncă forţată în sectoare afiliate guvernului, sclavie sexuală în tabere al guvernului sau folosire ori recrutare de copii soldaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » SUA plasează Rusia printre ţările care recrutează copii soldaţi, alături de state precum Iran, Cuba sau Coreea de Nord