Antena Meniu Search
x

Statele Unite sunt paralizate de una dintre cele mai grele ierni din istorie. Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 21 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa din cauza temperaturilor extreme, potrivit autorităţilor. Mii de zboruri au fost anulate, multe dintre afacerile din zon au fost afectate serios iar şcolile au fost închise în zeci de oraşe.

Vezi și

Cel puţin 21 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa din cauza temperaturilor extreme, potrivit autorităţilor. Mii de zboruri au fost anulate, multe dintre afacerile din zon au fost afectate serios iar şcolile au fost închise în zeci de oraşe. Vremea extremă face ravagii şi în Europa. Britanicii au avut parte de cea mai geroasă noapte din iarna aceasta, iar traficul a fost paralizat.

Minnesota a fost cel mai geros loc din Statele Unite, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 48 de grade Celsius. Oamenii sunt îndemnaţi să nu îşi părăsească locuinţele, iar cei care s-au încumetat să plece la drum, au făcut-o pe propria răspundere. Medicii spun că tot mai mulţi pacienţi se prezintă la urgenţe cu degerături. Autorităţiile se pregătesc pentru noi fenomene meteorologice extreme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Chicago, e frig de crapă pietrele. Gerul a dat naştere unui fenomen extrem de rar: aşa-numitele "cutremure de gheaţă". Când temperaturile scad sub 20 de grade, apa de sub pământ îngheaţă şi se dilată. Astfel, solul şi rocile crapă şi produc zgomote asemănătorare unor bubuituri.

Vremea rea a ţinut la sol şi aeronavele. Aproape 4.000 de zboruri au fost anulate doar în Chicago.

Americanii însă au făcut haz de necaz şi o serie de experimente în aer liber. Baloanele de săpun îngheţă aproape instant, la fel şi ouăle sparte sau hainele scoase afară.

Marea Britanie a avut parte de cea mai geroasă noapte din iarna aceasta. Minus 15 grade Celsius au indicat termometrele, o temperatură neobişnuit de scăzută pentru Regat. Ninge fără oprire. Aproximativ 200 de maşini au rămas înzăpezite pe o autostradă. Hotelurile din zonă le-au oferit oamenilor afectaţi mâncare şi cazare.

Aproape o mie de locuinţe sunt în acest moment fără electricitate şi aproximativ 100 de zboruri au fost anulate. Din cauza gerului şi a ninsorilor, autorităţile au închis sute de şcoli din Regat.

Probleme au fost şi în Germania, unde pe aeroportul din Koln, zeci de zboruri au fost anulate sau întârziare.

La polul opus, Australia se topeşte la temperaturi record. Continentul a avut parte de cea mai călduroasă lună de ianuarie din istorie. Mercurul a urcat în termometre până la 49.5 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Statele Unite sunt paralizate de una dintre cele mai grele ierni din istorie. Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa