Antena Meniu Search
x

Statul Islamic revendică atacul armat de ieri din SUA, de la Universitatea din Ohio

Organizația jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de ieri de la Universitatea de stat din Ohio, unde un imigrant somalez a intrat cu mașina într-un grup de pietoni și a înjunghiat 11 persoane cu un cuțit de măcelărie.

Organizația jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de ieri de la Universitatea de stat din Ohio, unde un imigrant somalez a intrat cu mașina într-un grup de pietoni și a înjunghiat 11 persoane cu un cuțit de măcelărie.

Autoritățile americane au anunțat marți că autorul atacului, Abdul Razak Ali Artan, ar fi acționat singur și ar fi devenit radical fără să intre neapărat în contact cu o grupare extremistă.

Poliția din Columbus, unde se află campusul, nu a putut da detalii despre motivația care a stat la originea atacului, mai ales că anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a legăturii lui Artan cu vreo organizație jihadistă.

Anchetatorii au afirmat că modul de a opera al lui Artan se înscrie în ceea ce specialiștii numesc "lup singuratic", la fel ca și bărbatul care a împușcat 49 de oameni la un club din Orlando, Florida, în luna iunie sau autorul atacului de la baza militară Chattanooga, Tennessee, unde au murit patru pușcași marini anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii încercau să găsească și un mesaj pe care l-ar fi postat Artan pe Facebook și care conținea afirmații inflamatorii despre nemulțumirea sa față de faptul că vede atât de mulți musulmani uciși.

Artan, rezident american de origine somaleză în vârstă de 20 de ani, este la prima infracțiune și a ajuns în SUA în 2014. Anchetatorii cred că a stat o vreme în Pakistan, ca majoritatea refugiaților somalezi care ajung în SUA.

Autorul atacului de luni a lansat ameninţări la adresa Statelor Unite pe Facebook, cu numai câteva minute înainte de a trece la fapte, relatează postul de televiziune ABC News.

„Nu mai pot. America! Încetează-ţi ingerinţa în ţările străine, în comunitatea musulmană. Nu suntem slabi. Nu suntem slabi, aminteşte-ţi de asta. Nu vă vom lăsa în pace atât timp cât voi nu lăsaţi musulmanii în pace”, a scris el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Statul Islamic revendică atacul armat de ieri din SUA, de la Universitatea din Ohio