Antena Meniu Search
x

Un copil de 9 ani din Kenya a construit mașina de spălat pe mâini cu pedale, inspirat de lupta contra COVID-19 (Video)

Un copil de nouă ani din Kenya a construit o mașină de spălat pe mâini din lemn pentru a ajuta la limitarea răspândirii COVID-19 în comunitatea lui, iar reușita sa a fost recunoscută și premiată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.06.2020, 09:57

Stephen Wamukota a construit mașina de spălat pe mâini cu pedale
Stephen Wamukota a construit mașina de spălat pe mâini cu pedale - Facebook/ JAMES WAMUKOTA
  • Stephen Wamukota spune că a fost inspirat de lupta contra COVID-19 la realizarea mașinăriei.
  • Băiatul dorește astfel să-și ajute comunitatea să se protejeze mai bine de o eventuală infecție cu coronavirus.

Stephen Wamukota a gândit și a construit, cu ajutor primit din partea tatălui său, o mașinărie acționată prin două pedale, cu apă și săpun lichid, care le permite utilizatorilor să evite atingerea suprafețelor ce pot fi contaminate.

“Acum am două mașini și vreau să fac mai multe”, a spus Stephen Wamukota, potrivit BBC.

Stephen spune că i-a venit cu ideea după ce a aflat de la TV despre cum ne putem proteja împotriva noului coronavirus.

Băiatul și familia sa locuiesc în satul Mukwa, din țara Bungoma, în vestul Kenyei, unde nu a fost raportat niciun caz de infecție până acum.

Tatăl băiatului, James Wamukota, a povestit că avea câteva lemne cumpărate pentru un cadru de fereastră și a avut parte de o mare surpriză atunci când, ajuns acasă după o zi de muncă, a descoperit mașinăria la care lucra fiul lui.

“Conceptul a fost al lui, el l-am ajutat puțin la strângerea piulițelor. Sunt foarte mândru de el”, a spus tatăl băiatului.

James Wamukota a postat invenția fiului său pe Facebook și a fost surprins de impactul pe care l-a avut.

Stephen Wamukota se numără acum printre cei 68 de kenieni care au fost onorați, luni, cu un premiu prezidențial pentru patriotism, intitulat premiul Uzalendo.

Mândru de reușita lui, copilul spune acum că vrea să devină inginer atunci când va crește, iar guvernatorul orașului a promis că îi va acorda o bursă în acest sens.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un copil de 9 ani din Kenya a construit mașina de spălat pe mâini cu pedale, inspirat de lupta contra COVID-19 (Video)