Antena Meniu Search
x

Strategia de Securitate la Marea Neagră, aprobată în Congresul SUA. Ce înseamnă asta pentru România

Congresul SUA a aprobat Strategia de Securitate la Marea Neagră. România este pregătită să colaboreze cu SUA la această strategie atât de necesară, a declarat joi Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale. La rândul său, Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei, a explicat ce înseamnă acest proiect pentru țara noastră.  

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 21:46

Strategia de Securitate la Marea Neagră, aprobată în Congresul SUA. Ce înseamnă asta pentru România
Strategia de Securitate la Marea Neagră, aprobată în Congresul SUA. Ce înseamnă asta pentru România - Shutterstock

"Zi istorică pentru Parteneriatul Strategic România-SUA, Congresul SUA aprobând Strategia de Securitate la Marea Neagră. România este pregătită să colaboreze cu SUA la această strategie atât de necesară, consolidând securitatea și stabilitatea regională", a scris, pe X, Angel Tîlvăr.

"Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre. Legea merge la promulgare la preşedintele Joe Biden", a scris, joi seară, pe Facebook, și ministrul Ştefan Radu Oprea.

Ce înseamnă pentru România proiectul de lege adoptat

Acesta explică ce înseamnă pentru România proiectul de lege adoptat:

  • mai multă securitate în urma elaborării acestei strategii care ne poate conferi rolul de lideri regionali,
  • mai multe investiţii străine, adică mai multe locuri de muncă,
  • linişte şi siguranţă pentru cetăţenii români.

"Proiectul a fost iniţiat bipartizan de senatorii democrata Jeanne Shaheen şi republicanul Mitt Romney şi ulterior susţinut de foarte mulţi congressmeni. Pentru România a fost un efort de susţinere a acestui proiect de peste doi ani în care am încercat să convingem cât mai mulţi senatori şi reprezentanţi să voteze acest proiect. Le-am vorbit despre situaţia reală din această parte a lumii, despre nevoia de stabilitate şi securitate, dar şi despre oportuniţăţile care se vor naşte pentru companiile americane", a mai transmis ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Strategia de Securitate la Marea Neagră, aprobată în Congresul SUA. Ce înseamnă asta pentru România