Antena Meniu Search
x

Studiu: Vaccinul Moderna continuă să ofere protecție împotriva Covid-19 la şase luni de la administrare

Vaccinul Moderna continuă să ofere protecție împotriva Covid-19 după şase luni de la administrare, arată concluziile unui studiu publicat marţi în The New England Journal of Medicine.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.04.2021, 15:52

Vaccinul Moderna continuă să fie eficient după şase luni de la administrare
Vaccinul Moderna continuă să fie eficient după şase luni de la administrare - Zuma Press / Prentice C. James via Hepta
  • Studiul arată că vaccinul Moderna continuă să stimuleze producţia de anticorpi după şase luni de la administrarea sa.

Studiul întărește rezultatele anunțate și de Pfizer, săptămâna trecută, despre propriul vaccin anti-Covid, care funcționează în mod similar celui dezvoltat de Moderna. Ambele studii s-au bazat pe monitorizarea participanţilor care au primit vaccinul împotriva Covid-19 și au fost făcute înainte de apariția noilor tulpini ale coronavirusului.

Rezultatele studiului publicat în The New England Journal of Medicine arată că vaccinul Moderna, care se administrează în două doze, continuă să stimuleze producţia de anticorpi după şase luni de la administrarea sa, scrie medicalxpress.com.

Un nivel ridicat de anticorpi a fost detectat la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, de la 18 la peste 71 de ani, persoanele mai tinere prezentând niveluri mai mari decât persoanele în vârstă.

Vaccinul Pfizer, eficiența de 91,3% la șase luni după rapel

Oamenii de ştiinţă doresc să continue monitorizarea participanţilor la studiu pentru a determina momentul în care protecţia se reduce şi pentru a vedea în ce grad poate fi adăugată o protecţie suplimentară prin administrarea unor doze de rapel.

Într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de aproape 92% după şase luni. În cazul vaccinului Moderna, nu a fost oferit un procent exact. Ambele vaccinuri s-au dovedit foarte eficiente împotriva formelor severe de boală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Studiu: Vaccinul Moderna continuă să ofere protecție împotriva Covid-19 la şase luni de la administrare