Antena Meniu Search
x

SUA se apropie de 100.000 de decese cauzate de Covid-19. New York, epicentrul epidemiei (Video)

Universitatea Johns Hopkins a anunát că cel puțin 1.550.959 de cazuri de coronavirus şi 93.416 decese au fost înregistrate în Statele Unite, doar ieri fiind raportate 22.391 de noi îmbolnăviri şi 1.485 de decese.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.05.2020, 08:05

SUA se apropie de 100.000 de decese cauzate de Covid-19. New York, epicentrul epidemiei - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Peste 93.000 de decese și peste 1,5 milioane de cazuri Covid-19, în SUA.
  • New York şi Washington, puternic lovite în primele zile ale pandemiei.

Doar în New York, devenit epicentrul epidemiei, până acum au fost confirmate 354.370 de cazuri Covid-19 şi 28.636 de decese.

Atunci când este ajustat pentru populaţie, cifrele se traduc în aproximativ 1.822 de cazuri cunoscute şi 147 de decese la fiecare 100.000 de locuitori.

Experţii spun că aceste numere nu oferă imaginea completă, deoarece multe cazuri - inclusiv cazurile uşoare sau asimptomatice - nu au fost diagnosticate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

New York şi Washington, puternic lovite în primele zile ale pandemiei

Fiecare stat urmează o traiectorie diferită a coronavirusului, transmite CNN.

New York şi Washington au fost puternic lovite în primele zile ale pandemiei, de exemplu. Însă, cazurile şi decesele au crescut mai lent în alte state, unele dintre ele încă nu au atins „vârfurile”, conform unui model dezvoltat la Institutul de Evaluare a Sănătăţii al Universităţii din Washington.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialistînl bolii infecţioase din SUA, spune că aceste diferenţe fac imposibilă utilizarea unei abordări de dimensiuni unice, în timpul pandemiei.

„Trebuie să ne dăm seama că suntem o ţară mare care are focare în diferite regiuni, state diferite, oraşe diferite, care au dinamici diferite şi diferite faze în care se află”, a spus Fauci la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Mediafax.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » SUA se apropie de 100.000 de decese cauzate de Covid-19. New York, epicentrul epidemiei (Video)