Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Americanii sunt în stare de şoc!

Milioane de americani petrec o duminică îngheţată din cauza unei furtuni de iarnă, cu viscol şi ninsoare, care s-ar putea dovedi cea mai puternică din ultimele decenii.

de Redactia Observator

la 08.12.2013 , 09:30

Zăpada şi poleiul au făcut din orice călătorie cu maşina o aventură cu mari riscuri. Cel puţin 11 oameni au murit de frig sau în urma unor accidente provocate de starea vremii.

Aceasta este a doua furtună cu zăpadă dintr-o iarnă care nici nu a început bine. Un val de aer arctic a coborât temperatura cu 10 - 15 grade sub nivelul normal al perioadei.

Dar şi mai mari probleme le pun gheaţa şi zăpada care au acoperit drumurile chiar şi în regiuni unde şoferii nu sunt deloc pregătiţi să le înfrunte.

Vezi și

Camioanele de remorcare abia fac faţă solicitărilor. În Texas, un asemenea camion a fost chiar el implicat într-un accident spectaculos în care şoferul şi-a pierdut viaţa.

Sute de oameni şi-au întrerupt călătoriile pe şoselele devenite prea nesigure şi şi-au petrecut noaptea în maşini, încălzindu-se cum au putut.

Cei ce au ales calea aerului nu au dus-o nici ei mai bine: mii de curse au fost anulate sau amânate din cauza zăpezii depuse pe piste şi avioane.

Dintre marile centre urbane, cel mai greu suferă Dallas, unde, ieri, temperatura era mai scăzută decât în. Alaska. În alte oraşe din sudul Statelor Unite, localnicii se pregătesc să treacă prin aceleaşi încercări.

Furtuna de iarnă era aşteptată, astăzi, şi în Virginia, unde autorităţile au avertizat că ar putea avea "proporţii istorice". "Am trecut prin multe dezastre, dar nu am mai văzut asemenea previziuni meteo", a mărturisit o lucrătoare a serviciilor de urgenţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Americanii sunt în stare de şoc!