Antena Meniu Search
x

SUA ar putea schimba condiţiile de carantină pentru contacţii persoanelor infectate cu coronavirus

SUA are în plan scurtarea perioadei de carantină pentru contacţii persoanelor infectate cu COVID-19. Condiţia rămâne testul negativ.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.12.2020, 14:22

Condiţia rămâne testul negativ
Perioada de carantină ar putea fi micşorată în SUA - Profimedia Images
  • Autorităţile americane iau în calcul schimbarea condiţiilor de carantinare pentru contacţii bolnavilor de Covid
  • Perioada de carantină ar putea fi micşorată la 10 sau 7 zile

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) doreşte să scurteze durata recomandată de carantină. Astfel, contacţii persoanelor diagnosticate cu coronavirus şi-ar putea relua activitatea normală, după doar 10 zile sau 7 zile.

Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, condiţia va rămâne testul negativ. 

Ce spun cercetătorii

Schimbarea politicii a fost discutată de ceva timp, după ce oamenii de ştiinţă au studiat perioada de incubaţie a virusului, potrivit mediafax.ro. 

În acest sens, cei consideraţi a fi ''contacte strânse'' ale celor infectaţi cu virusul ar putea grăbi revenirea la activităţile normale.

Deşi CDC a spus că perioada de incubaţie a virusului se presupune că se extinde la 14 zile, majoritatea persoanelor au devenit infecţioase şi au dezvoltat simptome între 4 şi 5 zile după expunere.

Noua poziţie a fost prezentată în cadrul unei reuniuni a grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, pentru aprobarea finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA ar putea schimba condiţiile de carantină pentru contacţii persoanelor infectate cu coronavirus