Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SUA au oprit un atac terorist în Ungaria. Şase tineri, arestaţi într-o berărie din Budapesta

Statele Unite, prin intermediul agenţiilor de spionaj, au reuşit să dejoace un atentat terorist în Ungaria. Concret, spionii americani i-au avertizat pe omologii lor maghiari despre iminenţa unui atac în capitala Budapesta.

de Redactia Observator

la 22.10.2024 , 15:39

SUA au oprit un atac terorist în Ungaria. Şase tineri, arestaţi într-o berărie din Budapesta - Profimedia - imagine ilustrativă

Informările primite de agenţiile de spionaj maghiare au venit în urmă cu două săptămâni. Atunci, americanii i-au avertizat pe 23 octombrie se plănuieşte un atac terorist în Budapesta cu ocazia aniversării luptei pentru libertate din 1956. Potrivit publicaţiei ungare Telex, şase tineri au fost arestaţi în faţa unei berării din centrul capitalei.

Tinerii, arestaţi în faţa unei berării

"Tinerii erau în drum spre cârciumă când au fost prinși chiar în fața localului. Am văzut acțiunea din cârciumă, dar nu știu ce s-a aflat în spatele raidului", a declarat proprietarul localului pentru sursa citată. Conform informaţiilor primite de agenţii Antitero din Ungaria, tinerii plănuiau să achiziţioneze şi să folosească arme în atacul lor.

Articolul continuă după reclamă

Contactat de jurnaliştii maghiari, Centrul Antiterorist din Ungaria nu a oferit detalii despre operaţiune. "Având în vedere evenimentele internaționale din ultimele luni, când mai mulți politicieni de frunte au fost atacați cu arme, serviciile maghiare și Centrul Antiterorism acordă o atenție deosebită monitorizării acestor informații și luării măsurilor necesare", a fost comunicatul official al autorităţilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Ştiri externe » SUA au oprit un atac terorist în Ungaria. Şase tineri, arestaţi într-o berărie din Budapesta