Meniu
Search
x

SUA au testat în mare secret o rachetă hipersonică. Exerciţiul a avut loc la câteva zile după ce Rusia a folosit aceeaşi armă în Ucraina

Armata SUA a testat în secret o rachetă hipersonică. Exerciţiul a avut loc la mijlocul lunii martie şi a fost ţinut departe de atenţia publică pentru a nu escalada tensiunile cu Rusia, notează CNN.

De Redactia Observator la 05.04.2022, 12:39

Conform sursei citate, testul a fost un succes. Exerciţiul militar s-a desfăşurat în perioada în care preşedintele Joe Biden urma să ajungă în Europa pentru summit-urile NATO, G7 şi cel al Consiliului European. Un înalt oficial din cadrul Ministerului Apărării a confirmat informaţia pentru CNN.

Racheta a fost lansată dintr-un bombardier B-51, pe coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii. Racheta hipersonică a zburat la 20.000 de metri altitudine şi a parcurs 300 de mile marine în mai puţin de 5 minute, ceea ce înseamnă că a dezvoltat o viteză de Mach 5. Nu a fost dezvăluită ţinta pe care a avut-o racheta, dar aceasta a atins obiectivul.

Exerciţiul Armatei SUA s-a desfăşurat la doar câteva zile după ce Rusia a recunoscut în mod oficial că a folosit rachetele hipersonice Kinjal în războiul din Ucraina. Conform CNN, racheta Kinjal a ruşilor este mai puţin sofisticată din punct de vedere tehnic decât cea aflată în dotarea Armatei SUA.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » SUA au testat în mare secret o rachetă hipersonică. Exerciţiul a avut loc la câteva zile după ce Rusia a folosit aceeaşi armă în Ucraina