Antena Meniu Search
x

Presa din Rusia anunță că un obuz ar fi explodat pe teritoriul ţării, în apropiere de frontiera cu Ucraina

Un obuz ar fi explodat azi-noapte pe teritoriul Rusiei, aproape de graniţa cu Ucraina, potrivit unor informaţii publicate în presa locală.

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 12:39

Un obuz ar fi explodat la graniţa Rusiei cu Ucraina
Un obuz ar fi explodat la graniţa Rusiei cu Ucraina

Sâmbătă, agenţia de presă RIA Novosti a scris că explozia ar fi avut local la ora locală 4 dimineaţa, la aproximativ 300 de metri de o casă din satul Mityakinskaya, aşa cum ar fi comunicat o sursă a poliţiei din Rostov, potrivit RT.

Incidentul a avut loc la aproximativ un kilometru de graniţa cu Donbass, un punct fierbine pe harta Ucrainei, controlată în mare parte de separatişti. Potrivit aceloraşi surse, nu au existat victime sau pagube materiale în urma exploziei. Armata ucraineană și liderii din cele două regiuni de est separatiste s-au acuzat reciproc de bombardamente masive.

Liderii din autoproclamata Republică Populară Donețk (DPR) și Republica Populară Lugansk (LPR) au anunțat că vor începe vineri evacuarea civililor în Rusia, ca răspuns la ceea ce susțin că este o escaladare a ostilităților. Nu este clar câți oameni vor fi relocați ca parte a planurilor, iar ambele regiuni au declarat că își mobilizează forțele armate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Militar ucrainean ucis în timpul bombardamentelor

Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineaţa de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. „În urma unui atac cu obuze, un soldat ucrainean a fost ucis", transmite comandamentul militar comun din estul Ucrainei.

720 de mii de civili urmează să fie evacuaţi în Rusia. Deja, drumul spre graniţă este plin de maşini şi camioane. Oamenii vor ajunge în regiunea Rostov, unde se va deplasa şi ministrul rus pentru situaţii de urgenţă. Fiecare evacuat va primi câte 10 mii de ruble, echivalentul a 130 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Presa din Rusia anunță că un obuz ar fi explodat pe teritoriul ţării, în apropiere de frontiera cu Ucraina