Antena Meniu Search
x

SUA: Încetaţi "IMEDIAT" atacurile în Ucraina

Statele Unite au cerut Rusiei și rebelilor separatiști pe care îi sprijină să înceteze "imediat" atacurile în estul Ucrainei, exprimându-și îngrijorarea "cea mai gravă" față de încălcarea încetării focului

Statele Unite au cerut Rusiei și rebelilor separatiști pe care îi sprijină să înceteze "imediat" atacurile în estul Ucrainei, exprimându-și îngrijorarea "cea mai gravă" față de încălcarea încetării focului

"Statele Unite își exprimă îngrijorarea cea mai gravă față de deteriorarea situației la Debalțevo și în împrejurimile sale, în estul Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jennifer Psaki într-un comunicat. "Cerem Rusiei și separatiștilor să înceteze imediat toate atacurile", a adăugat ea, conform Agerpres.

"Aceste acțiuni agresive și declarații ale separatiștilor sprijiniți de Rusia amenință cea mai recentă încetare a focului", a avertizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Statele Unite monitorizează atent rapoartele potrivit cărora o nouă coloană de echipamente militare rusești se îndreaptă spre regiune.

"Facem apel la Rusia și separatiști să ia legătura cu OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) pentru a facilita încetarea focului și a pune în aplicare în întregime angajamentele luate pe 5 și 19 septembrie la Minsk", a mai subliniat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Armistițiul decis la 12 februarie era foarte fragil luni, în timp ce luptele continuau în jurul nodului feroviar Debalțevo și niciuna dintre părți nu începuse în timpul serii să-și retragă armamentul greu de pe linia frontului așa cum prevede acordul semnat la Minsk.

Responsabilii guvernului de la Kiev și rebelii se acuză reciproc de a fi la originea atacurilor care îi împiedică să-și retragă tancurile, lansatoarele de rachete și artileria grea de pe linia frontului din estul Ucrainei.

Echipa de observatori OSCE însărcinată cu supravegherea încetării focului nu a putut încă să intre în Debalțevo din cauza ostilităților în curs.

cât

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA: Încetaţi "IMEDIAT" atacurile în Ucraina