Antena Meniu Search
x

SUA, pregătite de cel mai negru scenariu. Pentagonul mobilizează armata pentru o posibilă evacuare a Ambasadei din Kabul: "Nimeni nu abandonează Afganistanul"

Statele Unite pregătesc Armata pentur o posibilă evacuare a Ambasadei din Kabul, capitala Afganistanului. Potrivit The New York Times, administraţia Joe Biden ia în calcul posibila prăbuşire a guvernului afgan în următoarele 30 de zile.

de Redactia Observator

la 13.08.2021, 07:53

SUA, pregătite de cel mai negru scenariu. Pentagonul mobilizează armata pentru o posibilă evacuare a Ambasadei din Kabul: "Nimeni nu abandonează Afganistanul"
- Profimedia

Ambasada Statelor Unite din Afganistan a emis joi, 12 august, o alertă prin care i-a sfătuit pe toţi cetăţenii americani care se mai află pe teritoriul ţării "să părăsească imediat ţara folosind orice cursă aeriană comercială posibilă". În acest context, Pentagonul mobilizează mii de soldaţi ai Infanteriei Marine a SUA.

"Nimeni nu abandonează Afganistanul", a fost reacţia purtătorului de cuvânt al Pentagonului atunci când a fost întrebat dacă situaţia de acum se poate compara cu căderea Saigonului din timpul războiului din Vietnam.

Talibanii au cucerit două oraşe

Anunţul de la Washington a venit în aceeaşi zi în care talibanii au cucerit Kandahar și Herat, cele mai mari oraşe din Afganistan după capitala Kabul. Kandahar și Herat "au căzut" la doar câteva ore după ce talibanii cuceriseră şi oraşul Ghazni, aflat la doar 150 de kilometri de capitală. Astfel, talibanii controlează acum 12 capitale de provincii din cele 34 câte are Afganistanul.

Contextul volatil din Afganistan a fost sesizat şi de autorităţile german care au emis acelaşi gen de alertă precum americanii. Guvernul german a cerut cetăţenilor nemţi care încă se mai află pe teritoriul ţării arabe să plece imediat din Afganistan, prin orice mijloc au la dispoziţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA, pregătite de cel mai negru scenariu. Pentagonul mobilizează armata pentru o posibilă evacuare a Ambasadei din Kabul: "Nimeni nu abandonează Afganistanul"