Antena Meniu Search
x

Video SUA retrage toate trupele din Afganistan până pe 11 septembrie

Președintele Joe Biden va retrage toate trupele americane din Afganistan până la 11 septembrie, când se împlinesc 20 de ani de la atacurile teroriste asupra Americii, coordonate din țara respectivă, au declarat marți oficialii americani.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.04.2021, 20:47

Statele Unite ale Americii anunţă că îşi retrage toate trupele din Afganistan - Profi Media

Statele Unite ale Americii retrag toate trupele din Afganistan

Decizia prelungeşte termenul limită de 1 mai pentru retragerea completă în temeiul unui acord de pace pe care administrația Trump l-a încheiat cu talibanii anul trecut. Un înalt oficial al administrației a declarat că retragerea va începe pe 1 mai şi se va finaliza la 11 septembrie, scrie AFP.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Alegerea lui Biden pentru data de 11 septembrie subliniază motivul pentru care trupele americane se aflau în Afganistanpentru a preveni grupuri extremiste precum Al-Qaida să stabilească din nou un punct de sprijin care ar putea fi folosit pentru a lansa atacuri împotriva SUA.

Președintele Joe Biden a decis că termenul de retragere a forțelor SUA trebuie să fie absolut, mai degrabă decât provizoriu în condițiile din Afganistan, deoarece termenul se apropia, a declarat oficialul superior al administrației. "Ne angajăm astăzi să trecem la zero" forțele SUA până pe 11 septembrie și, probabil, cu mult înainte, a spus oficialul, adăugând că Biden a concluzionat că o retragere condiționată ar fi "o rețetă pentru a rămâne în Afganistan pentru totdeauna".

Oficialii americani au furnizat detalii cu privire la decizia lui Biden cu condiția anonimatului, vorbind înainte de anunț. A fost raportat pentru prima dată de The Washington Post. Potrivit oficialului administrației, singurele forțe americane care rămân în Afganistan vor fi cele considerate necesare pentru protejarea diplomaților din țară. Un număr exact nu a fost încă decis.

Într-un acord din februarie 2020 cu administrația președintelui Donald Trump, talibanii au fost de acord să oprească atacurile și să poarte discuții de pace cu guvernul afgan, în schimbul unui angajament al SUA de a se retrage complet până în mai 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA retrage toate trupele din Afganistan până pe 11 septembrie