Antena Meniu Search
x

SUA şi Marea Britanie, alerte de atac terorist în Rusia în următoarele 48 de ore. Germania şi-a avertizat şi ea cetăţenii

Ambasada și Consulatele Marii Britanii şi SUA din Rusia au emis alerte de securitate pentru a evita adunările mari în următoarele zile iar Germania şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Rusia din cauza riscului de a fi arestaţi.  FSB a anunţat joi că a ucis 7 indivizi suspectați că plănuiau un atentat la o sinagogă din Moscova. Alegerile prezidențiale din Rusia au loc în perioada 15-17 martie 2024.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 11:09

SUA şi Marea Britanie, alerte de atac terorist în Rusia în următoarele 48 de ore. Germania şi-a avertizat şi ea cetăţenii
SUA şi Marea Britanie, alerte de atac terorist în Rusia în următoarele 48 de ore. Germania şi-a avertizat şi ea cetăţenii - Telegram / RIA

Ambasadele Marii Britanii și SUA în Rusia au avertizat că un atac terorist ar putea avea loc la Moscova în următoarele 24-48 de ore.  Alerta de securitate, emisă iniţial de ambasada SUA și preluată de Marea Britanie, i-a îndemnat pe cetățenii americani şi britanici să evite adunările mari în următoarele 48 de ore.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat pe 7 martie că agenții săi au oprit un potențial atac terorist al Statului Islamic asupra unei sinagogi din Moscova. Presa de stat a scris că militanții din spatele complotului au fost uciși. Nu este clar dacă incidentul are legătură cu alertele emise.

Ambasada SUA în Rusia avertizează asupra unui atac extremist iminent la Moscova

 Ambasada SUA în Rusia i-a avertizat pe cetățenii americani să evite adunările mari la Moscova. Diplomații americani susțin că există informații privitoare la un atac iminent al extremiștilor, potrivit Reuters.

Pe acelaşi subiect

Ambasada, care i-a îndemnat în mod repetat pe cetățenii americani să părăsească Rusia de urgență, nu a oferit alte detalii despre amenințare. Diplomații au spus că oamenii ar trebui să evite aglomerația și să fie atenți la ce se întâmplă în jurul lor.

"Ambasada monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari la Moscova, inclusiv concerte, iar cetățenii americani ar trebui sfătuiți să evite adunările mari în următoarele 48 de ore", a comunicat ambasada pe site-ul său

Ambasada și-a sfătuit, de asemenea, cetățenii să "monitorizeze mass-media locală pentru actualizări" și "să fie atenţi în jurul lor".

Germania îşi avertizează cetăţenii să nu călătorească în Rusia din cauza riscului de a fi arestaţi

Şi Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi-a înăsprit recomandările de călătorie pentru Rusia şi acum avertizează "ferm" împotriva deplasărilor cetăţenilor germani în această ţară.

Actualizarea a fost făcută ''din cauza deteriorării continue a situaţiei, inclusiv ca urmare a arestărilor arbitrare tot mai frecvente", a anunţat ministerul miercuri.

Riscul unor astfel de arestări există pentru cetăţenii germani şi pentru cei cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, se menţionează în mod explicit în avertismentul de călătorie.

"În cursul unor mitinguri şi demonstraţii neautorizate, pot exista acţiuni pe scară largă, uneori violente, ale forţelor de securitate în întreaga ţară. Nu poate fi exclusă posibilitatea ca trecătorii aflaţi în zonă să fie afectaţi", continuă nota MAE german.

Numai în ultimele două săptămâni şi jumătate, sute de oameni au fost reţinuţi în Rusia pentru că au depus flori la memoriale dedicate principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, mort în condiţii suspecte într-un centru penitenciar rus.

Germania atrăsese atenţia şi în trecut cu privire la călătoriile în Rusia, însă cuvântul "ferm" a fost adăugat miercuri, notează dpa.

Potrivit EFE, calificativul "ferm" a fost adăugat după ce, în această săptămână, Moscova a declarat indezirabile Fundaţia germană Friedrich Ebert (FES) şi Societatea Germană pentru Ştiinţe din Europa de Est (DGO).

Preşedintele rus Vladimir "Putin izolează din ce în ce mai mult Rusia şi vrea să evite schimburile la nivelul societăţii civile", a comentat miercuri Ministerul de Externe german pe reţeaua de socializare X, ca reacţie la acest demers.

MAE german a condamnat măsura şi a declarat că ea echivalează cu o "interdicţie de facto" a acestor organizaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » SUA şi Marea Britanie, alerte de atac terorist în Rusia în următoarele 48 de ore. Germania şi-a avertizat şi ea cetăţenii