Antena Meniu Search
x

SUA, UE și NATO acuză China de o campanie uriașă de spionaj cibernetic: ”Fură ceea ce fac alte state”. Lista țărilor atacate

Patru cetățeni chinezi au fost puși sub acuzare pentru o campanie globală de hacking și spionaj cibernetic care a vizat zeci de companii, universități și agenții guvernamentale din Statele Unite și din alte zeci de țări membre UE și NATO, a declarat luni Departamentul de Justiție al SUA, relatează Reuters. 

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 11:28

SUA, UE și NATO acuză China de o campanie uriașă de spionaj cibernetic: ”Fură ceea ce fac alte țări”. Lista țărilor atacate
Confruntare SUA-China - Profimedia

Vestea vine după ce Statele Unite și o coaliție de țări membre NATO și UE au acuzat luni Ministerul Securității de Stat din China că a dus o campanie mondială de atacuri cibernetice. Hackeri chinezi care lucrează pentru guvernul de la Beijing au fost acuzați în mod specific de comiterea unui atac de amploare asupra Microsoft la începutul acestui an, potrivit Reuters

Atacul cibernetic a fost sponsorizat și susținut de Ministerul Securității de Stat și a avut drept obiectiv obținerea de informații care ar ajuta în mod semnificativ companiile și întreprinderile chineze, inclusiv procesele de cercetare și dezvoltare, potrivit rechizitoriului citat de Departamentul de Justiție.

Lista țărilor atacate cibernetic de China

Inculpații și oficialii din cadrul Departamentului de Securitate de Stat din provincia Hainan au încercat să ascundă rolul guvernului chinez în furtul de informații folosind companii paravan, potrivit rechizitoriului, care a fost desigilat vineri. Atacul cibernetic a vizat secrete comerciale din industrii precum aviație, apărare, educație, guvern, sănătate, biofarmaceutice și industrii maritime, potrivit unei declarații a Departamentului de Justiție.

Pe acelaşi subiect

Pe lista tărilor de la care au furat informații chinezii se numără: Austria, Cambodgia, Canada, Germania, Indonezia, Malaezia, Norvegia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite.

SUA: China fură ceea ce fac alte țări prin atacuri cibernetice în ciuda promisiunilor

"Aceste acuzații penale evidențiază încă o dată faptul că China continuă să utilizeze atacuri cibernetice pentru a fura ceea ce fac alte țări, ignorând flagrant angajamentele sale bilaterale și multilaterale", a declarat procurorul general adjunct al SUA Lisa Monaco.

Ding Xiaoyang, Cheng Qingmin și Zhu Yunmin care au fost puși sub acuzare sunt ofițeri în cadrul Departamentului de Securitate de Stat din provincia Hainan și au fost responsabili de coordonarea hackerilor și a lingviștilor de la companiile paravan folosite în misiuni. 

Al patrulea inculpat, Wu Shurong, angajat al companiei paravan Hainan Xiandun Technology Development „a creat programe de tip malware, a spart sistemele informatice operate de guverne străine, companii și universități și a supravegheat alți hackeri”, a declarat Departamentul de Justiție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SUA, UE și NATO acuză China de o campanie uriașă de spionaj cibernetic: ”Fură ceea ce fac alte state”. Lista țărilor atacate