Antena Meniu Search
x

Suedia şi Estonia au comemorat 25 de ani de la cea mai mare tragedie maritimă din Europa

Suedia şi Estonia au comemorat 25 de ani de la cea mai mare tragedie maritimă din Europa. În urmă cu un sfert de secol, feribotul MS Estonia, cu aproape o mie de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Baltică, iar 852 de pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

de Redactia Observator

la 29.09.2019, 13:41

Vezi și

Suedia şi Estonia au comemorat 25 de ani de la cea mai mare tragedie maritimă din Europa. În urmă cu un sfert de secol, feribotul MS Estonia, cu aproape o mie de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Baltică, iar 852 de pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa. Totul din cauza unor deficienţe la sistemul de blocare a unui element de rezistenţă din capătul navei, care a permis apei să pătrundă pe puntea rezervată vehiculelor.

După 25 de ani, pe o ploaie apăsătoare, supravieţuitori ai tragediei, membri ai familiilor, politicieni şi prinţesa moştenitoare Victoria au luat parte la o ceremonie emoţionantă, la monumentul ridicat în memoria victimelor, în Stockholm. Un eveniment similar a avut loc şi în Estonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Suedia şi Estonia au comemorat 25 de ani de la cea mai mare tragedie maritimă din Europa