Antena Meniu Search
x

Video Summit Ucraina - Uniunea Europeană. Ce speră Zelenski de la reuniunea-cheie din luna februarie

Ruşii îşi continuă atacul crâncen asupra Ucrainei. Sute de rachete au căzut asupra ţării şi au ucis oameni nevinovaţi. Între timp, la Kiev se pregăteşte primul summit între Uniunea Europeană şi Ucraina, un nou semnal de susţinere extrem de puternic al Occidentului. 

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 21:33

Vezi și

O rachetă a explodat la doar câţiva metri de un reporter francez care transmitea în direct din Ucraina. 

Ploaia neîncetată de rachete continuă să facă victime. Drujkovka, Bahmut, Herson şi Zaporijie sunt doar câteva dintre zecile de localităţi afectate de atacurile ruşilor în ultimele 24 de ore. 

Oleksandr Ştupun, Statul Major al Ucrainei: Trebuie menționat că ocupanții ruși au efectuat 27 de atacuri aeriene împotriva infrastructurii civile. 

Preşedintele Volodimir Zelenski spune că greul abia începe

Pe acelaşi subiect

Liderul de la Kiev se aşteaptă la un atac pe scară largă cu drone iraniene. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Au trecut doar două zile de la începutul acestui an şi Rusia a atacat deja Ucraina cu peste 80 de drone iraniene. 

Occidentul asigură însă Ucraina că va continua să o sprijine şi în noul an. Pe trei februarie summitul dintre Ucraina şi Uniunea Europeană se va ţine chiar la Kiev. Va fi o întâlnire restrânsă, cu preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului, Charles Michel. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Cred că la acest summit vom fi capabili să schițăm pașii cheie pentru anul 2023 pentru a ajunge la stabilitate şi la o victorie comună.

Până atunci, Ucraina înaintează cu paşi mici dar siguri pe frontul de est. Şeful Statului Major a declarat că armata de la Kiev a reuşit eliberarea a 40% din teritoriile ocupate de ruşi. Nici Kremlinul nu îşi mai poate ascunde înfrângerile. Moscova a recunoscut public că zeci de soldaţi ruşi au fost omorâţi în contraofensiva ucraineană de pe 1 şi 2 ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Summit Ucraina - Uniunea Europeană. Ce speră Zelenski de la reuniunea-cheie din luna februarie