Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Sunt devastată". Aurora a rămas fără 37.000 de dolari, economiile de-o viaţă, după un simplu apel telefonic

O tânără din Australia a rămas fără niciun ban după un simplu apel telefonic. Aurora Casilli a pierdut 37.000 de dolari, sumă pe care o strânsese după ani de muncă şi pe care voia s-o investească în cumpărarea unei case.

de Redactia Observator

la 08.01.2023 , 15:26

"Sunt devastată". Aurora a rămas fără 37.000 de dolari, economiile de-o viaţă, după un simplu apel telefonic
- news.com.au

Adolescenta în vârstă de 18 ani lucrează de la 14 ani, iar în tot acest timp a strâns banii cu gândul că într-o zi îşi va putea cumpăra casa visurilor. "Sunt devastată. Am muncit din greu toată viața, am economisit pentru o casă. Toate acele ture, toată munca pe care am depus-o și acum mi s-a întâmplat asta. În timp ce prietenele mele ieșeau și cumpărau lucruri frumoase, cum ar fi machiaje și haine, eu economiseam. Economiseam pentru viitorul meu. Acum nu mai am nimic. Trebuie să iau totul de la capăt", a declarat Aurora pentru news.com.au.

Banca Naţională a Australiei a precizat că nu-şi asumă nicio responsabilitate în acest incident

"Nu crezi niciodată că ţi se va întâmpla aşa ceva", a mai spus tânăra. Totul a început într-o dimineaţă banală, pe 3 decembrie 2022, când Aurora pregătea micul dejun. A primit un mesaj prin care era informată că este o problemă cu contul ei bancar şi trebuie să sune la un număr de telefon. Pentru că mesajul avea antetul şi toate însemnele Băncii Naţionale din Australia, adolescenta a sunat cu încredere la numărul respectiv.

Articolul continuă după reclamă

După o oră de aşteptare, a reuşit în cele din urmă să vorbească cu cineva. De la celălalt capăt al firului i-a răspuns un bărbat descris de Aurora drept "profesionist şi politicos" care i-a explicat că o persoană neautorizată ar fi obţinut acces la contul ei bancar. Bărbatul s-a oferit să o ajute şi i-a spus că va crea alt cont, iar ea trebuie să transfere urgent banii în contul nou creat pentru ca banii să nu fie retraşi.

Speriată că ar putea rămâne fără banii de-o viaţă, munciţi din greu, Aurora a transferat întreaga sumă pe care o avea, respectiv 36.561 de dolari. "Auziți la știri lucruri despre escrocii care sunt din alte țări și au scăpat de engleză sau accente străine puternice. Dar el era doar un bărbat cu accent britanic care vorbea într-un mod profesionist. Nu părea suspect", a declarat Aurora.

La scurt timp după ce a transferat escrorului toţi banii ei, Aurora a fost sunată de adevăraţii reprezentanţi ai Băncii Naţionale australiene care au vrut să ştie ce s-a întâmplat de şi-a retras toate economiile. Abia atunci, adolescenta a realizat ce s-a întâmplat cu adevărat. Au fost alertate autorităţile, dar va fi aproape imposibil ca întreaga sumă să fie recuperată chiar şi în eventualitatea în care escrocul va fi prins. Pe pe altă parte, Banca Naţională a Australiei a precizat că nu-şi asumă nicio responsabilitate în acest incident. Aurora trăieşte din banii câştigaţi de Matthew, prietenul ei în vârstă de 21 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » "Sunt devastată". Aurora a rămas fără 37.000 de dolari, economiile de-o viaţă, după un simplu apel telefonic