Antena Meniu Search
x

Video "Sunt săraci, au o viață grea". Român înjunghiat până la moarte de propriul frate, în Olanda. Munceau acolo pentru o viață mai bună

Presa olandeză publică detalii dramatice în cazul românului ucis cu sălbăticie, în urmă cu câteva zile, într-un orășel din provincia Drenthe. Potrivit publicației Dagblad van het Noorden, bărbatul de 40 de ani a fost înjunghiat până la moarte de propriul frate, un tânăr de 29 de ani. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.07.2023, 12:42

"Sunt săraci, au o viață grea". Român înjunghiat până la moarte de propriul frate, în Olanda. Munceau acolo pentru o viață mai bună - captura video YouTube / RTV Drenthe

"Este o dramă de familie. A mărturisit imediat și este complet devastat. Spune că nu a vrut să își omoare fratele, aceasta nu a fost niciodată intenția lui", a declarat Tineke Pieters, avocatul românului de 29 de ani.

Duminică noapte, poliția a fost sesizată că în grădina unuia dintre bungalourile din campusul De Kamp, în Gees, un bărbat a fost înjunghiat.

"În jurul orei 23:35, am primit raportul despre înjunghierea de la De Kamp. Un bărbat de 40 de ani a fost grav rănit. La fața locului s-au deplasat mai multe servicii de urgență, inclusiv echipa medicală mobilă. Victima a fost resuscitată, dar eforturile de salvare au fost, din păcate, fără niciun rezultat. Bărbatul a murit pe loc, din cauza rănilor suferite", a transmis poliția într-un comunicat.

Casa unde s-a produs atacul se află într-un cartier de bungalori, locuite în principal de polonezi, români și bulgari care lucrează temporar în Olanda. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Sunt foarte săraci"

Cei doi frați lucrau de ceva vreme în străinătate, spune Pieters. "Erau angajați ai unei companii din Italia, pentru care au mai lucrat deja în diverse țări. Banii pe care îi câștigau ajungeau direct la familiile lor. Sunt foarte săraci", continuă avocatul.

În Gees, frații împărțeau un bungalou cu patru compatrioți. De altfel, cei patru au fost martorii crimei. Au văzut cum cum bărbații s-au luat la bătaie în timp ce fumau o țigară, în grădină, iar unul i-a pus cuțitul la gât celuilalt și l-a tăiat. Locuiau împreună de câteva luni, timp în care nu au existat conflicte. Duminică noapte, însă, cei doi frați ar fi consumat alcool.

"Băutura a fost, într-adevăr, implicată. În plus, clientul meu era stresat. Au existat îngrijorări legate de familie, în România. Au o viață grea. În cele din urmă, s-au luat la bătaie.

Clientul meu spune că a înjunghiat o dată. A lovit artera carotidă a fratelui său, care a început să sângereze abundent. A încercat să ajute și să oprească sângerarea. Este clar că nu și-a dorit niciodată să se întâmple asta", spune Tineke Pieters. 

Când au sosit polițiștii și ambulanțele, tânărul era lângă fratele său mort.

A fost imediat arestat și acuzat de omor din culpă. Magistratul de instrucție al Tribunalului Districtual al Olandei de Nord a hotărât miercuri după-amiază că suspectul în vârstă de 29 de ani va fi reținut pentru încă două săptămâni. 

Între timp, polițiștii continuă cercetările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Sunt săraci, au o viață grea". Român înjunghiat până la moarte de propriul frate, în Olanda. Munceau acolo pentru o viață mai bună