Antena Meniu Search
x

Video Surpriza unui client pe nota de plată, la un restaurant din Italia. Turiștii nici nu vor să audă de așa ceva: "Eu nu i-aş da nimic"

Un client a cerut chelnerului să îi taie sandvişul, dar s-a trezit taxat în plus pentru asta. Întâmplarea a devenit virală în toată lumea mai ales că a avut loc într-una dintre ţările cu număr foarte mare de turişti, Italia, şi e parte dintr-un trend nou. Patronii de restaurante găsesc motive tot mai ciudate să încarce notele de plată.

de Cornelia Crîşmaru

la 12.08.2023, 20:40

Vezi și

Taxa pe tăiat sandviş a fost aplicată de un local din zona lacului Como, o regiune renumită pentru preţurile ei. Nimeni nu se aştepta însă ca tăierea unui sandviş să coste doi euro. Clientul a plătit, dar apoi a dat o recenzie negativă restaurantului, care a devit virală în toată lumea. Mai ales că nu e singura taxă neobişnuită aplicată în ultimele luni. 

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator în Italia: Clienta unui alt local din Italia s-a plâns pe reţelele sociale că a fost taxată cu doi euro pentru că a cerut o farfurie în plus pentru fiica ei. Un alt cuplu spune că a fost taxat în plus pentru că i-a rugat pe angajaţii restaurantului să porţioneze un tort aniversar. 

În plus, barurile şi restaurantele au început să le ceară clienţilor între 20 şi 200 de euro pentru anularea rezervării. Este doar o parte a unui război subtil între proprietari şi clienţi, constată presa italiană. Localnicii, dar şi turiştii nici nu vor să audă de aşa ceva.  

  • "Eu nu i-aş da nimic. I-aş cere din nou părerea: de ce trebuie să îţi dau eu doi euro?"
  • "Nici eu nu aş fi fost de acord. După ce plăteşti 50-60 de euro pentru masă, pot să evite să îţi ceară banii pe o farfurie goală"
  • "Noi mâncăm des la restaurant, în pauza de prânz, dar nu s-a întâmplat niciodată. Nu sunt de acord să plătesc mai mult pentru că îmi taie mâncarea, e o chestie de două secunde"
Pe acelaşi subiect

Unii patroni vin şi cu explicaţia pentru nota de plată mai scumpă

O farfurie în plus murdărită sau un cuţit folosit trebuie spălate, iar asta costă bani. Taxele sunt însă criticate chiar şi de cei care lucrează în industrie. 

  • "O farfurie nu costă doi euro, ăsta e adevărul. O farfurie de plastic costă 20 de eurocenţi, poate 15. Dar nu doi euro! Sau să tai un lucru ... Îmi pare rău, nu sunt de acord"

Renumită pentru mâncarea şi istoria ei, Italia trăieşte din turism. Toate localurile de aici aplică deja o taxă, care variază ca sumă şi se adaugă notei de plată. 

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator în Italia: Coperta este percepută chiar şi celor care nu consumă nimic ci doar stau la masă şi este destinată să acopere cheltuielile restaurantului pentru curăţarea tacâmurilor, a feţelor de masă şi a naproanelor. 

Anul trecut, Italia a avut 75 de milioane de vizitatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Surpriza unui client pe nota de plată, la un restaurant din Italia. Turiștii nici nu vor să audă de așa ceva: "Eu nu i-aş da nimic"