Antena Meniu Search
x

Șuruburi slăbite, descoperite în timpul inspecțiilor la aeronavele Boeing 737 Max 9 din SUA

Șuruburi care nu erau strânse suficient au fost descoperite în timpul inspecțiilor la aeronavele Boeing 737 Max 9, a transmis compania americană United Airlines, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 10:17

Vezi și

United Airlines, una dintre cele mai mari și populare companii aeriene din SUA, a anunțat luni că înainte ca aeronavele Boeing 737 Max 9 să fie din nou ridicate de la sol trebuie remediate probleme de instalare la așa-numitele "door plugs", uşi de ieşire suplimentare, obturate la unele modele. 

Boeing 737 Max 9: United Airlines a găsit șuruburi slăbite la cel puțin 5 uși

United Airlines a găsit șuruburi slăbite la cel puțin 5 astfel de uși ale avioanelor Boeing 737 Max 9, relatează Air Current, un site de știri și analize din domeniul aviației.

Aproximativ 171 de avioane de același tip rămân blocate la sol de către autoritatea de reglementare din SUA. "De când am început inspecțiile preliminare, sâmbătă, am găsit cazuri care par să fie probleme de instalare la uşile de ieşire suplimentare, de exemplu, șuruburi care necesitau să fie strânse mai mult", a declarat United Airlines.

Pe acelaşi subiect

Uşa de ieşire suplimentară este instalată de obicei de companiile aeriene low-cost care folosesc mai multe locuri şi care necesită rute de evacuare de urgență suplimentare. Cu toate acestea, aceste uşi sunt obturate la avioanele cu mai puţine locuri. Pentru pasageri, zona arată ca un scaun normal de la fereastră.

Această parte din fuzelajul unui avion Boeing 737 Max 9 aparținând companiei americane Alaska Airlines s-a rupt vinerea trecută în timpul zborului deasupra statului Oregon și a căzut în curtea casei unui profesor. Avionul a aterizat de urgență și niciunul dintre pasageri nu a fost rănit.

Marea majoritate a modelelor Boeing 737 Max 9 utilizate în SUA sunt operate de companiile United Airlines și Alaska. Companiile Turkish Airlines, Copa Airlines din Panama și Aeromexico au blocat și ele la sol avioane din același model pentru inspecții.

United Airlines a declarat că a anulat 200 de zboruri până luni și se așteaptă la anulări semnificative marți. "Am reușit să efectuăm unele zboruri planificate prin trecerea la alte tipuri de aeronave, evitând câte aproximativ 30 de anulări pentru luni și pentru marți" a completat United.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Șuruburi slăbite, descoperite în timpul inspecțiilor la aeronavele Boeing 737 Max 9 din SUA