Antena Meniu Search
x

Teroristul care a comis atentatul din Berlin a fost ucis în Italia. Gruparea ISIS, căreia i-a jurat credinţă, i-a adus laude (VIDEO)

Cel mai căutat om din Europa a fost ucis la Milano! Tunisianul Anis Amri, suspectul principal al atacului asupra târgului de Crăciun din Berlin, a fost implicat într-un schimb de focuri cu carabinierii şi împuşcat mortal.

Vezi și

Cel mai căutat om din Europa a fost ucis la Milano! Tunisianul Anis Amri, suspectul principal al atacului asupra târgului de Crăciun din Berlin, a fost implicat într-un schimb de focuri cu carabinierii şi împuşcat mortal.

La patru zile de la atentatul care a îndoliat Germania, autorul atacului din Berlin a fost ucis, a confirmat ministrul de interne al Italiei. La câteva ore de la acest anunţ, ISIS a făcut publică o înregistrare cu Anis Amri, în care jură credinţă Statului Islamic.

Anis Amri a fost oprit pentru un control de rutină în piaţa Primo Maggio. A scos un pistol şi a început un schimb de focuri cu carabinierii, în care un agent a fost rănit. În timpul luptei armate, Amri ar fi strigat "Alah e mare!".

Carabinierii au găsit asupra tânărului de 24 de ani un bilet de tren pe ruta Franţa - Italia. Amri ar fi luat un tren din oraşul francez Chambery, până în Torino. De acolo, ar fi luat un alt tren până la Milano, unde a coborât în gara San Giovani, la ora locala 1. Anchetatorii germani sunt convinşi că el s-a aflat la volanul camionului care a îndoliat zeci de familii. Noi imagini şocante surprinse de o cameră de bord arată momentul în care TIR-ul intră cu viteză în piaţa de Crăciun din Berlin.

Iar la câteva ore după atac, camerele de supraveghere l-au surprins ieşind dintr-o moschee. Tunisianul a folosit şase identităţi în ultimii ani, spun anchetatorii. Avea trei paşapoarte false şi îşi schimba în permanenţă înfăţişarea.

Un bărbat cu semnalmentele lui Anis Amri a fost raportat şi în Danemarca. După Germania, însă, Italia era cea mai probabilă destinaţie pentru teroristul fugar, spun anchetatorii. A fost prima ţară în care a cerut azil, în 2011. Şi tot acolo a fost închis 4 ani pentru acte de violenţă şi vandalism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Teroristul care a comis atentatul din Berlin a fost ucis în Italia. Gruparea ISIS, căreia i-a jurat credinţă, i-a adus laude (VIDEO)