Sute de cadavre ale celor răpuşi de Covid sunt încă în camioane frigorifice, la un an de la apogeul pandemiei, în New York

De Andreea Anghel.
Publicat: 10.05.2021, 15:35.
Actualizat: 10.05.2021, 15:36

Autorităţile din New York încă folosesc camioane frigorifice pentru a depozita corpurile victimelor răpuse de coronavirus, la mai mult de un an după ce au fost date spre folosinţă pentru prima dată ca morgi temporare, pe măsură ce decesele au crescut odată cu evoluţia pandemiei.

Sute de cadavre ale celor răpuşi de Covid sunt încă în camioane frigorifice, la un an de la apogeul pandemiei, în New York

Sute de cadavre ale celor răpuşi de Covid sunt încă în camioane frigorifice, la un an de la apogeul pandemiei, în New York

Getty Images

Potrivit declaraţiilor, 750 de corpuri sunt păstrate de mai bine de un an în camioanele frigorifice, chiar lângă un debarcader din Brooklyn, în timp ce membrii familiei își fac planurile pentru ultimele locuri de odihnă. O parte dintre rude nu şi-au permis să le înmormânteze, din cauza cheltuielilor mari.

Dina Maniotis, comisar adjunct al Biroului medicului-șef, a declarat unui comitet al consiliului orașului, că multe dintre cadavrele ținute la debarcaderul din Brooklyn ar putea fi îngropate pe un câmp de pe Insula Hart.

Citește și:

În aprilie 2020, New York-ul a scurtat perioada de păstrare a cadavrelor nerevendicate la 14 zile, înainte de a le îngropa pe Insula Hart. La vremea respectivă, oficialii au spus că înmormântarea trupurilor persoanelor decedate de Covid ar putea fi relocate.

Mark Desire, purtătorul de cuvânt al cabinetului medicului legist, a declarat că înmormântarea permanentă pe Insula Hart este o opțiune pentru rudele apropiate ale victimelor Covid-19 ale căror corpuri rămân în camioane frigorifice.

''Depozitarea pe termen lung a fost creată la apogeul pandemiei pentru a se asigura că familiile îi pot lăsa pe cei dragi să se odihnească după cum consideră potrivit'', a spus Desire. ''Cu sensibilitate și compasiune, continuăm să lucrăm cu familii individuale, de la caz la caz, în perioada lor de doliu''.

Între 500 şi 800 de cadavre au rămas în camioanele frigorifice

Site-ul de știri non-profit The City a raportat în această săptămână problema. Site-ul a menționat că între 500 și aproximativ 800 de corpuri au fost ținute în depozite frigorifice la un moment dat. Aceste cifre s-au bazat pe estimările efectuate de cabinetul medicului legist, compilate cu cele de pe site-ul web și cu cele provenite de la Centrul Stabil pentru Raportarea Investigativă a Universității Columbia, conform NBC News.

Agenția Federală de Gestionare a Urgențelor a trimis 85 de camioane frigorifice pentru a servi ca morgi temporare anul trecut, întrucât decesele de Covid-19 au copleșit morgile permanente ale orașului și au umplut spațiile de depozitare din multe spitale. Multe dintre camioanele frigorifice erau parcate în afara spitalelor, iar muncitorii cu echipament de protecție foloseau stivuitoare pentru a plasa corpurile în interiorul lor, ceea ce a devenit un ritual zilnic sumbru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia. Turiștii au făcut „drum întors”!
gandul.ro
Simona Halep, apariție spectaculoasă alături de Ion Țiriac la turneul WTA de la Cluj! Sportiva a petrecut momente de neprețuit alături de mentorul ei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro