Antena Meniu Search
x

Sute de mii de oameni au participat la parada gay de la Madrid

Capitala Spaniei a găzduit o grandioasă paradă a minorităţilor sexuale, punctul culminant al "Festivalului Mondial al Mândriei", care a durat 10 zile. Sute de mii de oameni au cântat, au dansat şi s-au distrat pe marile bulevarde şi în pieţele oraşului.

Vezi și

Capitala Spaniei a găzduit o grandioasă paradă a minorităţilor sexuale, punctul culminant al "Festivalului Mondial al Mândriei", care a durat 10 zile. Sute de mii de oameni au cântat, au dansat şi s-au distrat pe marile bulevarde şi în pieţele oraşului.

Pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut autorităţile au luat măsuri deosebite de securitate şi din fericire niciun incident nu a tulburat marea petrecere colorată. 

Spania este una din ţările cele mai deschise faţă de homosexuali. Aceştia au primit, încă din 2005, dreptul de a se căsători şi de a adopta copii. Aşa că Madridul era un loc potrivit pentru uriaşa paradă la care, pe lângă spanioli, au luat parte membri ai minorităţilor sexuale din multe alte ţări.

Mă aştept la multă distracţie, multă nebunie, multe lucruri care ar face-o pe mama să se mire de opţiunile mele de viaţă. dar să ştiţi că ea mă susţine! râde

Bulevardele oraşului au fost străbătute de 52 de care alegorice înţesate cu petrecăreţi. Unele erau amenajate de asociaţii ale homosexualilor sau localuri frecventate de aceştia.

Dar altele reprezentau toate marile partide politice spaniole, atât de stânga cât şi de dreapta. Unii din liderii lor au şi fost prezenţi la paradă pentru a-şi arăta solidaritatea cu minorităţile sexuale chiar dacă nu fac parte din ele.

Carele alegorice au fost urmate de o veselă coloană de manifestanţi, dintre care mulţi se pregătiseră special pentru eveniment.

Unii arborau drapelele ţărilor lor, alţii purtau costume spectaculoase, confecţionate special pentru această ocazie.

Iar câteva grupuri au susţinut mici spectacole de dans.

Cortegiul a fost aplaudat de mii de spectatori entuziaşti dintre care unii s-au bucurat să li se picteze pe feţe culorile curcubeului, simbolul mondial al mişcării gay.

Petrecerea a continuat până seara târziu. Participanţii nu au fost deloc descurajaţi de prezenţa masivă a poliţiei sau de barierele de securitate instalate pe traseu, deoarece toate aceste măsuri erau menite să-i protejeze.

Autorităţile se temeau de un atac terorist cu o maşină trimisă în mulţime, asemenea celor produse, în ultimii ani, în mai multe oraşe europene.

Dar parada s-a încheiat fără niciun incident major

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Sute de mii de oameni au participat la parada gay de la Madrid