Antena Meniu Search
x

Sute de oameni arestați în Rusia, în urma manifestaţiei împotriva corupţiei

Întreaga lume este cu ochii spre Rusia, acolo unde peste 700 de oameni au fost arestaţi după o amplă manifestaţie împotriva corupţiei. Printre cei reţinuţi se află şi organizatorul protestului, Alexei Navalnî, lider al Opoziţiei.

Vezi și

Întreaga lume este cu ochii spre Rusia, acolo unde peste 700 de oameni au fost arestaţi după o amplă manifestaţie împotriva corupţiei. Printre cei reţinuţi se află şi organizatorul protestului, Alexei Navalnî, lider al Opoziţiei.

Organizate prin intermediul reţelelor sociale, manifestările au scos în stradă mii de tineri hotărâţi să sfideze cordoanele de poliţişti, mobilizaţi să le ţină piept. Protestele au coincis cu împlinirea a 17 ani de la prima alegere a lui Vladimir Putin ca preşedinte şi au strâns mii de oameni nu doar la Moscova. În Sankt Petersburg sau Vladivostok s-au strâns mulţimi impresionante.

Un poliţist a fost rănit, iar numărul arestaţilor a fost de ordinul sutelor.

700 de oameni au fost reţinuţi, inclusiv organizatorul, bloggerul Alexei Navalnîi. Dar şi jurnalişti care, cu propriile camere, au transmis totul în direct.

Poze şi alte momente surprinse în timpul protestelor au devenit virale şi au fost transmise în întreaga lume.

Singura care nu a acoperit manifestaţiile, în ciuda violenţei lor, a fost televiziunea rusească de stat care a preferat să difuzeze filme.

Pentru Navalnîi este doar ultima dintr-o serie de confruntări cu justiţie. Zeci de oameni au atacat dubiţa poliţiei care încerca să îl ducă la audieri.

Via twitter, Navâlnîi şi-a îndemnat susţinătorii să continue protestele, dar în mod paşnic "SUNTEŢI SPERANŢA PENTRU CA RUSIA SĂ DEVINĂ O ŢARĂ MAI BUNĂ" a scris din arest.

Protestele au fost organizate după ce un clip distribuit de Navalnîi a strâns 13 milioane de viuzualizări online.

Reportajul îl acuză pe premierul Medvedev că deţine un imperiu imobiliar, dar şi mai multe iahturi şi podgorii în lumea întreagă. Guvernul a negat acuzaţiile care vin cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sute de oameni arestați în Rusia, în urma manifestaţiei împotriva corupţiei