Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru cel de-al doilea atac sinucigaș de la Kabul, soldat cu 30 de răniți

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru un atac cu mașină capcană comis luni împotriva unui complex rezidențial pentru contractori civili, situat în apropierea aeroportului de la Kabul.

de Redactia Observator

la 04.01.2016 , 20:57

 Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru un atac cu mașină capcană comis luni împotriva unui complex rezidențial pentru contractori civili, situat în apropierea aeroportului de la Kabul, la câteva ore după ce un atacator sinucigaș s-ar aruncat în aer apropierea unui punct de control al poliției din capitala afgană, relatează Reuters.

Cel puțin 30 de civili afgani, printre care nouă copii, au fost răniți în atacul de la Camp Baron, un complex rezidențial pentru contractori civili situat în apropierea aeroportului internațional din capitala afgană, a declarat un oficial al Ministerului afgan al Sănătății.

Un oficial al poliției a declarat că un camion plin cu explozibili a fost adus până la porțile blindate ale complexului înainte de a fi detonat. Case din apropierea complexului au fost deteriorate de suflul exploziei.

Articolul continuă după reclamă

Oficialul a afirmat că se pare că nu există victime în interiorul complexului. Un ofițer de poliție aflat la fața locului a afirmat că a văzut cel puțin trei cadavre.

Grupul medical Emergency, care conduce un spital din Kabul, a afirmat că a primit răniți la centrul său de chirurgie.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, care de cele mai multe ori oferă cifre mult mai mari ale victimelor, a afirmat că zeci de străini au fost uciși sau răniți în atac.

Mai devreme, în cursul aceleiași zile, un kamikaze aflat la bordul unei mașini-capcană s-a aruncat în aer în apropierea unui punct de control al poliției situat lângă aeroportul din Kabul, dar nu a provocat victime. Atacul a fost comis în apropiere de o zonă unde săptămâna trecută a fost comis un atentat sinucigaș soldat cu un mort și 33 de răniți, menționează Reuters.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru cel de-al doilea atac sinucigaș de la Kabul, soldat cu 30 de răniți