Antena Meniu Search
x

Talibanii interzic cuplurilor afgane să ia masa împreună în oraş. Regula se aplică inclusiv celor căsătoriţi

Talibanii din Herat au pus în aplicare o interdicţie prin care cuplurilor de afganistani le va fi interzis să ia masa împreună la restaurantele din oraş.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 13.05.2022, 18:42

Talibanii interzic cuplurilor afgane să ia masa împreună în oraş. Regula se aplică inclusiv celor căsătoriţi
Talibanii interzic cuplurilor afgane să ia masa împreună în oraş. Regula se aplică inclusiv celor căsătoriţi - Shutterstock

Riazullah Seerat, un oficial taliban care lucrează pentru renumitul Minister pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciului din Herat, a declarat că au transmis în mod verbal tuturor restaurantelor că vor avea interzis să primească cupluri care să servească masa în interiorul locaţiilor, fiind vorba inclusiv de cuplurile care sunt căsătorite, potrivit The Independent.

Noi reguli stricte pentru afgani

Totodată bărbaţii şi femeile au primit ordin de a merge în parc în zile diferite ale săptămânii. 

Schimbările vin în contextul în care talibanii își intensifică atacul asupra drepturilor fundamentale ale femeilor, autoritățile ordonând tuturor femeilor afgane să poarte o burqa care le acoperă fața în timp ce sunt în public.

Pe acelaşi subiect

La o conferință de presă la Kabul, un purtător de cuvânt al grupării islamiste a spus că tatăl unei femei sau cel mai apropiat membru al familiei ei vor fi vizitați și, în cele din urmă, vor fi închiși sau concediați din slujbele guvernamentale dacă s-ar descoperi că ea a încălcat noile reglementări.

Val de reacţii după decizia talibanilor

Prin noul decret, talibanii spun, de asemenea, că femeile ar trebui să rămână acasă dacă nu au un motiv bine întemeiat pentru care să părăsească locuinţele.

Teresa Casale, director executiv al Mina's List, un grup de campanie care sprijină femeile afgane care fug din țară, a criticat măsurile îngrijorătoare anunțate la începutul săptămânii. „Decizia restrânge fiecare aspect al vieții lor și atribuie responsabilitatea pentru acțiunile lor bărbaților cu consecințe penale. Este o declarație de război împotriva umanității lor de bază. Dacă nu acționăm și nu folosim pârghia rămasă deținută de comunitatea internațională pentru a respinge această decizie, vom fi complici la tăcerea și ștergerea femeilor și fetelor din Afganistan", a spus ea.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a organizat reuniuni de urgență joi pentru a discuta despre escaladarea represiunii talibanilor asupra drepturilor și libertăților femeilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Talibanii interzic cuplurilor afgane să ia masa împreună în oraş. Regula se aplică inclusiv celor căsătoriţi