Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 19 ani a supravieţuit miraculos 49 de zile pe o barcă în derivă, pe mare

Un tânăr de 19 ani a supravieţuit miraculos timp de 49 de zile pe mare, pe o barcă în derivă. Adolescentul originar din Indonezia a fost salvat dintr-o situaţie disperată, după ce nu mai puţin de 10 nave au trecut pe lângă el şi nu l-au observat.

Un tânăr de 19 ani a supravieţuit miraculos timp de 49 de zile pe mare, pe o barcă în derivă. Adolescentul originar din Indonezia a fost salvat dintr-o situaţie disperată, după ce nu mai puţin de 10 nave au trecut pe lângă el şi nu l-au observat.

Aldi Novel Adilang, un adolescent originar din insula indoneziană Sulawesi, a trăit o experienţă demnă de un film de aventuri.

Adolescentul a ieşit în larg cu o barcă de pescuit, care era tractată de o ambarcaţiune mai mare. La mai bine de 100 de kilometri de Golful Manado, a fost surprins de o furtună violentă.

Băiatul a supravieţuit cu apă stoarsă din haine

Pe acelaşi subiect

Vântul şi valurile puternice au rupt cablul care lega barca de celălalt vas de pescuit, iar tânărul s-a trezit singur, în mijlocul mării. Ceilalţi pescari i-au observat dispariţia abia când au ajuns aproape de ţărm, aşa că băiatul a ajuns într-o situaţie disperată.

Adolescentul plutind pe barca în derivă

Rămas fără ajutor, pe o barcă din lemn în derivă, fără motor, vâsle sau alt mijloc de propulsare, el s-a văzut nevoit să supravieţuiască în condiţii extreme.

Adolescentul a mâncat puţinele alimente pe care le avea la bord în doar câteva zile. Pentru a rămâne în viaţă, a prins peşte, pe care la gătit făcând focul cu lemne din baraca de pe barcă. Şi-a potolit setea storcând hainele pe care le îmbiba cu apă, pentru a reduce din salinitatea mării.

Indonezianul a supravieţuit astfel mai bine de o lună şi jumătate. În tot acest timp, inclusiv tăria psihică i-a fost pusă la încercare: nu mai puţin de 10 nave mari au trecut prin apropierea bărcii sale, iar de fiecare dată a sperat că va fi salvat. Niciunul dintre marinarii de pe aceste vase nu l-a observat însă.

Găsit la 1800 de kilometri de locul de unde plecase

În cele din urmă, după 49 de zile de supravieţuire miraculoasă, băiatul a fost depistat de MV Arpeggio, navă aflată sub pavilion panamez. Potrivit The Sun, barca i-a fost purtată în tot acest timp de curenţi până în Oceanul Pacific. El a fost recuperat astfel din apele din apropierea Insulei Guam, adică la mai bine de 1800 de kilometri de Golful Manado, de unde plecase.

Adolescentul indonezian după ce a fost salvat
Adolescentul la un spital din Japonia, după ce a fost salvat
Băiatul consultat de un medic japonez
Adolescentul la Consulatul Indoneziei la Osaka

Salvatorii l-au dus pe adolescent în Japonia, de unde a fost preluat de autorităţile indoneziene şi dus acasă, în sânul familiei sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un tânăr de 19 ani a supravieţuit miraculos 49 de zile pe o barcă în derivă, pe mare