Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tânără de 19 ani, care trăia în izolare ca să nu fie ”contaminată de occidentali”, arestată pentru terorism la Milano

O tânără de 19 ani a fost arestată la Milano, în Italia, sub acuzația de terorism internațional, în timpul unui raid al poliției. Fata, care s-a autointitulat ”mireasa pelerină”, este italiancă cu origini kosovare și se mutase de doar câteva luni la Milano, însă era radicalizată încă de la 16 ani.

de Ana Maria Ghiarasim

la 18.11.2021 , 10:18

Tânără de 19 ani, care trăia în izolare ca să nu fie ”contaminată de occidentali”, arestată pentru terorism la Milano Tânără de 19 ani, care trăia în izolare ca să nu fie ”contaminată de occidentali”, arestată pentru terorism la Milano - captura video Euronews

Susținătoare ferventă a Statului Islamic, tânăra s-a căsătorit în luna ianuarie cu un militant kosovar în vârstă de 21 de ani, rudă cu Kujtim Fejzulai, atacatorul care pe 2 noiembrie 2020 a semănat teroare la Viena, omorând 4 oameni și rănind alți 23. Anchetatorii ar fi aflat de radicalizarea tinerei de 19 ani în urma unui raport referitor la soțul ei, scrie euronews.com.

Tânăra făcea propagantă Statului Islamic pe Internet

Tânăra de 19 ani folosea rețelele de socializare - în special Telegram - pentru a face propagandă, lansând invitații utilizatorilor de a se alătura califatului. Pe telefonul ei mobil au fost găsite mii de fotografii și videoclipuri atribuite Statului Islamic. Printre acestea și fotografia atacatorului sinucigaș care a lovit aeroportul din Kabul pe 26 august și cele ale masacrului de la Charlie Hebdo, din 7 ianuarie 2015. 

Articolul continuă după reclamă

Pe internet, „mireasa pelerină” lăuda Statul Islamic și oferea „reguli de ajutor reciproc pentru surorile aflate în nevoie”, cum ar fi, de exemplu, găsirea unui „soț care a îmbrățișat Jihadul”, după cum se precizează în ordinul judecătorului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Mireasa pelerină” voia să se izoleze definitiv ca să nu fie contaminată de occidentali

Tânăra se alăturase asociației „Leii Balcanilor”, o rețea internațională formată din membri din Balcanii de Vest, Austria, Germania și Elveția și despre care se crede că ar fi afiliată ISIS.

În ultimele luni tânăra s-a autoizolat în casă, ieșind doar de două ori. Potrivit anchetatorilor, „mireasa pelerină” a dorit „să se izoleze definitiv de realitatea occidentală în care trăia, pentru a nu fi contaminată de occidentali”.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Tânără de 19 ani, care trăia în izolare ca să nu fie ”contaminată de occidentali”, arestată pentru terorism la Milano