Antena Meniu Search
x

OMS: ”Doza booster de vaccin anti-Covid este imorală și nedreaptă. Nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent”

Organizația Mondială a Sănătății consideră imorală distribuirea dozelor booster de vaccin anti-Covid în unele țări din Occident, în vreme ce în Africa accesul oamenilor la vaccin este limitat. Utilizarea crescândă a rapelurilor este „imorală și nedreaptă și trebuie să se oprească”, a declarat marți șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pentru Becky Anderson, CNN.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.10.2021, 13:05

OMS: „Doza booster de vaccin anti-Covid este imorală și nedreaptă. Nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent”
OMS: „Doza booster de vaccin anti-Covid este imorală și nedreaptă. Nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent” - Profimedia Images

”Să începem să administrăm boosterul este într-adevăr cel mai rău pe care îl putem face ca comunitate globală. Este nedrept deoarece nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent, exact continentul care nu are nicio capacitate de fabricație prin alte mijloace", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a recomandat o doză suplimentară de vaccin anti-Covid pentru persoanele imunodeprimate, dar se opune puternic utilizării pe scară largă a dozelor booster de vaccin anti-COVID. 

Doar 7% din populația Africii a primit o doză de vaccin anti-Covid

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia și Oceania au administrat cu toții o singură doză de vaccin la mai mult de 50% din populațiile lor, în timp ce doar 7% din populația din Africa a primit o doză, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

Persoanele imunodeprimate - al căror sistem de apărare al corpului uman nu este suficient de puternic- au fost îndepărtate din teste clinice care au permis să se stabilească protocoale de vaccinare.

OMS recomandă vaccinarea cu a treia doză persoanelor imunodeprimate

Această a treia doză (vaccinurile autorizate de OMS se administrează în două doze, cu excepţia vaccinului Janssen, care se administrează într-o singură doză) este necesar să fie administrată la trei luni de la a doua” doză, recomandă O'Brien.

Acelaşi Comitet a anunţat că vaccinarea cu o a treia doză a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani este necesară în cazul pacienţilor care au fost imunizaţi cu vaccinuri împotriva covid-19 produs de către societăţile chineze Sinovac şi Sinopharm.

Cea de a treia doză poate fi de la un vaccin de alt tip, a precizat Comitetul SAGE al OMS într-o conferinţă de presă.

OMS a omologat şase vaccinuri - două vaccinuri cu ARN mesager - Moderna şi Pfizer/BioNTech -, două vaccinuri chinezeşti - Sinopharm şi Sinovac -, vaccinul Johnson & Johnson (J&J) şi vaccnul Astrazeneca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » OMS: ”Doza booster de vaccin anti-Covid este imorală și nedreaptă. Nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent”