Antena Meniu Search
x

Falsă milionară demascată, toată averea ei fabuloasă era o minciună. A furat peste 275.000 de dolari

O tânără de 28 de ani s-a scăldat în bani şi într-o viaţă luxoasă, cu o avere de peste 60 de milioane de dolari. A cunoscut celebrităţi şi s-a bucurat de tot ce şi-a putut dori, dar „niciun cent nu a fost vreodată pe numele ei”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.03.2019, 15:30

O tânără de 28 de ani s-a scăldat în bani şi într-o viaţă luxoasă, cu o avere de peste 60 de milioane de dolari. A cunoscut celebrităţi şi s-a bucurat de tot ce şi-a putut dori, dar „niciun cent nu a fost vreodată pe numele ei”.

Anna Sorokin este acuzată la New York de escrocherie, în urma unor afirmaţii conform cărora şi-a însuşit peste 275.000 de dolari de la prieteni, bănci, hoteluri, pentru a trăi o viaţă ca în filme. 

Stătea în cele mai luxoase apartamente şi hoteluri din oraşul  New York pe care totuşi ea nu şi le putea permite. I-a promis unei prietene o călătorie cu absolut toate cheltuielile plătite în Maroc, apoi a lăsat-o pe femeie cu o factură neachitată de 62.000 de dolari. A falsificat bancnote pentru a obţine un împrumut de 22 de milioane de dolari şi probabil multe alte. 

După arestarea ei din 2017, procurorul Catherine McCaw a spus: "Schema sa generală a fost aceea de a pretinde că este o moștenitoare germană, cu aproximativ 60 de milioane de dolari în fonduri deținute în străinătate. S-a născut în Rusia și nu are nici un cent pentru numele ei, după cum a rezultat ancheta efectuată.”

Miercuri, în ziua deschiderii procesului, avocatul ei a declarat că Sorokin nu a intenționat niciodată să comită vreo crimă și a insistat că "ea a fost ușor sedusă de strălucire și glamour" după ce a văzut cum bogăția i-a deschis ușile spre lux, celebritate.

"Anna a trebuit să-şi falsifice viaţa până în momentul în care chiar a devenit credibilă” a mai spus avocatul. 

Tânăra a fost arestată şi riscă acum să fie deportată în Germania, indiferent de rezultatul procesului, deoarece autoritățile declară că și-a depășit viza.

Cu toate acestea, povestea ei ar putea fi transformată într-un serial de televiziune, după ce Shonda Rhimes, creatorul serialului „Anatomia lui Grey” a anunțat că intenționează să facă o serie cu privire la presupusele sale escrocherii.

Anna a intrat în lumea luxului, a şampaniei scumpe şi a caviarului în 2016, sub numele de Anna Delvey şi cu o garderobă extrem de costisitoare. Oferea întotdeauna bacşiş de peste 100 de dolari şoferilor de Uber sau angajaţilor hotelieri, pentru a demonstra că banii nu sunt şi nu vor fi niciodată o problemă pentru ea. 

Ea începuse să vorbească despre planurile sale de a cheltui zeci de milioane de dolari construind un club de arte privat cu expoziții, instalații și magazine pop-up. S-a gândit să-şi numească compania „Fundația Anna Delvey”.

Dar băncile au respins încercările sale de a obține un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru că "nu avea fluxuri suficiente de numerar pentru a efectua plăți" și nu i-au putut verifica activele.

Conform Skynews, procurorii au declarat că a reușit să convingă totuşi o bancă să-i împrumute 100.000 de dolari pentru a acoperi costurile de verificare a antecedentelor, însă mai mult de jumătate din bani i-a cheltuit în aproximativ o lună pe lucruri luxoase, ieşiri în oraşi şi alte lucruri cu iz personal. 

Săracă şi cu o factură imensă de achitat la un hotel din Manhattan, în iulie 2017, Anna a încercat să scape de un ofiţer de poliţie, spunându-i: "Nu am bani și nu am cărți de credit, o aștept mătușa mea din Germania și o să plătească ea".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Falsă milionară demascată, toată averea ei fabuloasă era o minciună. A furat peste 275.000 de dolari