Antena Meniu Search
x

Ţara care anunţă cele mai DRASTICE legi din lume împotriva fumatului!

Cotidianul britanic The Independent anunţă că Franţa se pregăteşte să introducă unul dintre cele mai drastice regimuri antifumat din lume

Cotidianul britanic The Independent anunţă că Franţa se pregăteşte să introducă unul dintre cele mai drastice regimuri antifumat din lume

Astfel, culorile ţipătoare şi numele de brand de pe pachetele de ţigări vor fi înlocuite cu atenţionări de sănătate scrise cu litere mari şi fotografii frapante ale organelor afectate de fumat.

De asemenea, conducătorilor auto şi pasagerilor li se va interzice să fumeze în prezenţa copiilor sub 12 ani.

Măsurile vor intra în vigoare în 2016, însă autorităţile au început deja o campanie agresivă la televiziune şi radio, atrăgând atenţia că tutunul ucide unul din doi fumători. În plus, se impune o taxă asupra companiilor din industria tutunului pentru a finanţa campaniile antifumat şi se instituie măsuri pentru a dezvălui acţiunile mascate de lobby ale acestei industrii.

Până acum, doar Australia a mai interzis menţionarea brandurilor şi a impus folosirea unor pachete "neutre".

Drept consecinţă, marile companii din industria tutunului ameninţă că vor da în judecată guvernul francez dacă îşi duce planul la îndeplinire. Ele spun că scoaterea în afara legii a pachetelor de ţigări originale şi scrierea numelor de brand doar cu litere mici reprezintă o încălcare a dreptului la "proprietate intelectuală" şi se află în contradicţie cu legislaţia europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ţara care anunţă cele mai DRASTICE legi din lume împotriva fumatului!