Antena Meniu Search
x

Ţara care foloseşte AI pentru creşterea natalităţii. Soft-ul, pus să organizeze blind date-uri pentru crearea de noi cupluri

Japonia se confruntă cu o natalitate scăzută și apelează la inteligența artificială pentru a facilita întâlnirile viitoarelor cupluri și a crește numărul căsătoriilor. Rata natalității din Japonia scade de 8 ani consecutivi, atingând un nou minim istoric în 2023, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 12:10

Ţara care foloseşte AI pentru creşterea natalităţii. Soft-ul, pus să organizeze blind date-uri pentru creare de noi cupluri
- Shutterstock

Numărul căsătoriilor a scăzut și el sub 500.000 pentru prima dată în 90 de ani. Guvernul japonez consideră declinul demografic o problemă critică și promite măsuri "fără precedent".

Inteligența artificială, folosită pentru a facilita întâlnirile și a crea noi cupluri

Autoritățile au identificat drept soluție folosirea inteligenței artificiale pentru a facilita întâlnirile și a crea noi cupluri. Cel puțin 31 de prefecturi oferă servicii de potrivire bazate pe algoritmi. Sistemele analizează informații personale și istoricul de navigare pe internet pentru a recomanda parteneri compatibili, relatează Japan Times.

Prefectura Saitama a organizat evenimente de matchmaking cu ajutorul AI, rezultând 139 de căsătorii până la sfârșitul anului 2023. Guvernul metropolitan din Tokyo a lansat un program similar în decembrie 2023. Prefectura Shiga a înregistrat 13 căsătorii în decurs de un an. Șase dintre aceste cupluri au fost formate prin utilizarea inteligenței artificiale.

Problema declinului demografic afectează, de asemenea, Coreea de Sud, Taiwan și, mai recent, China. În Coreea de Sud, care are cea mai scăzută rată de natalitate din lume, se organizează de ceva timp evenimente pentru formarea de perechi. În China, figura istorică a pețitorilor a fost reintrodusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ţara care foloseşte AI pentru creşterea natalităţii. Soft-ul, pus să organizeze blind date-uri pentru crearea de noi cupluri