Antena Meniu Search
x

Țara cu peste 1 milion de români mărește salariul minim

Salariul minim din Marea Britanie urmează să crească cu mai mult de o liră la 11,44 lire sterline pe oră din aprilie anul viitor, scrie BBC. Salariul minim, cunoscut oficial sub numele de National Living Wage, este în prezent de 10,42 lire sterline pe oră pentru angajaţii de peste 23 de ani. Cancelarul Jeremy Hunt a decis că minimul se va aplica pentru prima dată şi tinerilor de 21 și 22 de ani.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 07:55

Țara cu peste 1 milion de români mărește salariul minim
Țara cu peste 1 milion de români mărește salariul minim - Shutterstock

Astfel, un angajat cu normă întreagă în vârstă de 23 de ani ar primi o creștere de 1.800 de lire sterline pe an. Un tânăr de 21 de ani ar vedea o creștere anuală efectivă de 2.300 de lire sterline.

Schimbarea de politică vine înaintea Declarației de toamnă a lui Hunt, în care cancelarul este aşteptat să prezinte cele mai recente decizii de impozitare și cheltuieli ale guvernului.

Jeremy Hunt a declarat la conferința Partidului Conservator din octombrie că salariul minim a fost stabilit să crească peste 11 lire sterline în aprilie, dar creșterile confirmate reprezintă o creștere de 9,8% pentru persoanele cu vârsta de peste 23 de ani față de anul trecut și o creștere de 12,4% pentru angajaţii în vârstă de 22 de ani și 21.

Creşteri şi pentru tinerii între 18 şi 20 de ani

Salariul minim actual pentru cei cu vârsta cuprinsă între 21 și 22 de lire sterline este de 10,18 lire sterline pe oră. Salariul minim național separat pentru tinerii cu vârsta între 18 și 20 de ani va crește, de asemenea, la 8,60 lire sterline pe oră de la 7,49 lire sterline. 

Ucenicii vor primi, de asemenea, o creștere, cu o creștere a salariului pe oră de peste 20%, trecând de la 5,28 lire sterline la 6,40 lire sterline pe oră. 

Cancelarul a acceptat în totalitate propunerile Comisiei pentru salarii mici, care consiliază guvernul cu privire la salariul minim, spunând că ținta conservatorilor de a "termina cu salariile mici" prin ridicarea salariului la două treimi dintr-o măsură a câștigului mediu a fost îndeplinită. "Salariul minim a ajutat la înjumătățirea numărului de persoane cu salarii mici începând cu 2010, asigurându-se că munca este întotdeauna plătită", a spus Hunt.

Salariul minim va creşte în ciuda incertitudinii economice

Bryan Sanderson, președintele Comisiei pentru salarii mici, a declarat că recomandarea de creștere a salariului minim la 11,44 lire sterline "încercă să îndrepte o cale" printr-un "uriaşă incertitudine politică și economică". 

Mișcarea vine în condițiile în care costul mai ridicat al vieții a dus la strângerea bugetelor gospodăriilor, persoanele cu venituri mici fiind cele mai afectate de facturile mai mari la energie și alimente.

Dar astfel de creșteri salariale nu au fost lipsite de îngrijorare din partea unora din industrie. Creșterea similară de anul trecut a determinat companiile de retail și ospitalitate să-și exprime îngrijorarea cu privire la costurile salariale mai mari.

Răspunzând la anunț, Kate Nicholls, directorul executiv al organismului din industria ospitalității UK Hospitality, a scris pe X, fostul Twitter, că creșterea a fost „un memento că, deși guvernul o anunță, companiile o livrează și de ce este atât de vitală. sunt luate alte măsuri pentru a reduce taxele și costurile, în special ratele [de afaceri]”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Țara cu peste 1 milion de români mărește salariul minim