Țara din Europa care impune carantina obligatorie pentru cei care suferă de variola maimuței
Autoritățile sanitare din Belgia au decis impunerea unei carantine obligatorii de 21 de zile pentru persoanele care sunt diagnosticate cu variola maimuței. Decizia vine în urma descoperirii a trei cazuri pe teritoriul național. Investigațiile făcute pe această temă sugerează că acestea au legătură cu un festival care a fost organizat în orașul-port Anvers, notează Daily Mail.
"Există motive să presupunem că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival după cazurile recente din alte țări", au transmis organizatorii festivalului.
Instituțiile belgiene au mai adăugat că persoanele care prezintă simptome specifice variolei maimuței ar trebuie să se adreseze unui medic. Trebuie precizat că perioada de carantinare are legătură cu timpul de care patogenul care cauzează această afecțiune are nevoie pentru a infecta o gazdă, între 5 și 21 de zile, după cum sugerează studiile.
Numărul de cazuri de variolă a maimuței din Marea Britanie, în creștere
Acest anunț vine pe fondul informațiilor care arată legate de faptul că numărul țărilor în care au fost descoperite astfel de focare a ajuns la 14. Printre acestea se numără și Marea Britanie, care se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de infectări, iar guvernul încearcă să implementeze măsuri care să oprească răspândirea acestei boli.
Dr. Claire Dewsnap, președinta Asociației Britanice pentru sănătate Sexuală și HIV, a declarat, de asemenea, că epidemia de variola maimuței ar putea avea un "impact masiv" asupra accesului la serviciile de sănătate sexuală din Marea Britanie. De asemenea, dr. Susan Hopkins, consilieră a Agenției de Securitate a Sănătății, a avertizat că această boală are o transmitere comunitară în țara ei, zilnic fiind descoperite mai multe cazuri.
Sajid Javid, ministrul britanic al sănătății, a anunțat sâmbătă că numărul persoanelor care au fost diagnosticate cu variola maimuței a ajuns la 20, după descoperirea a 11 noi cazuri. Trebuie precizat că printre bolnavi se numără și un copil, aflat în acest moment într-un spital din Londra. Dr. Dewsnap subliniază că acțiunile Guvernului în acest caz vor juca un rol important în ceea ce privește evoluția viitoare a numărului de persoane diagnosticate. Ea mai explică faptul că deși crede că acest număr va crește, în prezent, este greu de estimat și că este îngrijorată de modul în care situația evoluează la nivel mondial.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰