Antena Meniu Search
x

Ţara din Europa care va elimina genul masculin sau feminin din cărţile de identitate

Guvernul belgian urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate, pentru a face posibilă înregistrarea persoanelor ”nonbinare”, relatează RTBF.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 18:09

Astfel, va fi posibilă înregistrarea persoanelor ”nonbinare” - Profimedia (scop ilustrativ)

Guvernul federal al lui Alexander de Croo s-a angajat să lupte împotriva ”inegalităţilor de gen”, iar ministerele Justţiei şi Afacerilor Interne au pregătit un proiect de lege în vederea suprimării categorilor binare bărbat sau femeie, considerate ”neconstituţionale” în Belgia”Vrem să punem în aplicare acest lucru rapid”, declară o purtătoare de cuvânt a secretarei de stat însărcinate cu Egalitatea genurilor, egaltatea şanselor şi diversitatea.

Potrivit news.ro, în 2017, dispoziţiile unei astfel de legi au fost catalogate drept ”discriminatorii” de către Curtea Constituţională belgiană. În 2019, Curtea a cenzurat parţial această lege, stabilind că nu le permte persoanelor ”nonbinare (persoane care nu se identifică nici ca bărbaţi, nici ca femei) să se înregistreze ca atare”, scrie cotidianul belgian De Standaard.

Genul feminin sau masculin, eliminat din cărţile de identitate în Belgia

Guvernul belgian a propus mai întâi genul ”X” persoanelor care nu se regăsesc în opţiunile ”masculin” sau ”feminin”. Până la urmă, Executivul belgian a decis să suprime complet înscrierea sexului în cartea de identitate, potrivit unei note politice trimise Curţii de către Guvern. Ministerul Afacerilor Interne urmează să analizeze aspecte tehnice cu privire la consecinţe unei asemenea decizii.

Începând cu 1 ianuarie 2018, persoanele transsexuale din Belgia îşi pot modifica în mod oficial sexul civil şi prenumele, fără să răspundă unor condiţii medicale. ”Pentru a-şi modifica sexul civil, este de ajuns ca persoana transsexuală să fie intim convnsă de faptul că sexul său de la naştere nu corespunde felului profund în care îşi simte genul”, precizează serviciul public federal belgian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ţara din Europa care va elimina genul masculin sau feminin din cărţile de identitate