Antena Meniu Search
x

Țara fără niciun caz COVID în pandemie, ”infectată” de pasagerii primului zbor internațional în ultimele 10 luni

Țara insulară Kiribati urmează să intre în lockdown, săptămâna viitoare, după apariția primelor cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei și până acum. Eforturile autorităților de a se ține departe de Covid-16 au fost năruite după sosirea primului zbor internațional pe insulă în ultimele zece luni. 

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 16:26

Țara fără niciun caz COVID în pandemie, ”infectată” pe pasagerii primului zbor internațional în ultimele 10 luni. A fost anunțat lockdown general
Țara fără niciun caz COVID în pandemie, ”infectată” pe pasagerii primului zbor internațional în ultimele 10 luni. A fost anunțat lockdown general - Profimedia Images

Toți cei 54 de pasageri, dintre care 36 au fost diagnosticați cu Covid-19 după ce au sosit vinerea trecută din Fiji, au fost plasați în carantină și se simt bine, potrivit autorităților. 

Virusul s-a răspândit însă în comunitate, așa că națiunea insulară este acum setată să impună un lockdown de patru zile, începând de luni, scrie The Guardian.

36 dintre cei 54 de pasageri ai unui zbor sosit din Fiji erau infectați cu Covid-19

Marți, un agent de securitate de la centrul de carantină a fost testat pozitiv la Covid-19, iar națiunea insulară a introdus restricții pentru o perioadă de două săptămâni, între care se numără purtarea obligatorie a măștilor, distanțarea socială și permise de vaccinare pentru cei care vor să se deplaseze în afara capitalei, Tarawa. 

Pe acelaşi subiect

Agentul de securitate și doi membri au familiei sale au fost plasați în carantină, in timp ce întreg satul în care locuiește a fost plasat în izolare două săptămâni. 

93,4% din populația adultă din Kiribati este vaccinată cu o doză de vaccin

Alte două cazuri pozitive au fost detectate în comunitate joi, ceea ce a determinat guvernul să anunțe că luni decreta un lockdown total, cu școlile închise și oamenii care au voie să-și părăsească casele doar pentru servicii esențiale.

„Ca părinți, suntem îngrijorați pentru copiii noștri pentru că, spre deosebire de noi, ei sunt nevaccinați și nu au acces la unul [un vaccin] pe insulă”, a spus Kareaua Nawaia, tatăl a trei copii.

Luna trecută, guvernul Kiribati a declarat că 93,4% din populația cu vârsta de peste 18 ani a fost vaccinată cu prima doză de vaccin anti-Covid, în vreme ce doar 53,1% a primit o a doua doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Țara fără niciun caz COVID în pandemie, ”infectată” de pasagerii primului zbor internațional în ultimele 10 luni