Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara în care românii îşi cumpără teren şi casă cu doar 7.000 de euro: "Cum să nu pleci din țară?"

Preţurile locuinţelor şi terenurilor din ţara noastră sunt exorbitante comparativ cu alte zone din Europa. Tocmai din acest motiv, românii caută să-şi cumpere proprietăţi în alte ţări.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 15:20

Ţara în care românii îşi cumpără teren şi casă cu doar 7.000 de euro: "Cum să nu pleci din țară?" - Profimedia

Unii au găsit la preţuri modeste, chiar indecent de mici, şi nu departe de noi. La vecinii maghiari. "Vând casă în Ungaria la prețul de 7.000 euro. Două camere, bucătarie, anexe și terenul de 1.830 mp", e doar unul dintre mesajele de pe grupurile de anunţuri. Proprietatea oferită prin acest anunţ nu este departe de Orade, e în Kotegyan, primul sat după vama Salonta.

Comparaţia cu România

"Un preț normal, atrăgător... Cum să nu pleci din țară?", a răspuns cineva la anunţ. O altă persoană l-a contrazis: "Nu neapărat să pleci. Eu, de exemplu, am două case de vacanță în Ungaria". "Cum 7.000 de euro? Așa ceva în România costa 50.000 de euro minim!", a comentat un alt internaut.

Articolul continuă după reclamă

Pentru a face o comparaţie, trebuie precizat că pentru o casă din judeţul Sălaj, la 50 kilometru depărtare de Cluj, proprietarul cere nu mai puţin de 135.000 de euro, informează Adevărul. În judeţul Cluj, în Gherla mai exact, pentru o casă bătrânească proprietara cere 160.000 de euro, asta în condiţiile în care cel care achiziţionează locuinţa trebuie să cheltuiască o sumă importantă şi pentru renovare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Ţara în care românii îşi cumpără teren şi casă cu doar 7.000 de euro: "Cum să nu pleci din țară?"