Antena Meniu Search
x

Ţara unde copiii care au Covid-19 şi sunt în izolare pot fi legaţi de paturi

Autoritățile sanitare din Hong Kong sunt de acord şi apără practica de a lega de paturi copii şi bebeluşi, în secţiile de izolare împotriva răspândirii coronavirusului, după criticile aduse acestui tratament de familiile minorilor internaţi în spitale.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.03.2021, 16:50

Copil bolnav de coronavirus, pe patul de spital
Ţara unde copiii care au Covid-19 şi sunt în izolare pot fi legaţi de paturi - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, Hong Kong a menținut scăzut numărul infectărilor cu Sars-Cov 2 datorită unora dintre cele mai stricte măsuri de carantină din lume, înregistrând aproximativ 11.000 de infecții și 200 de decese de la începutul pandemiei.

Oricine este testat pozitiv pentru coronavirus este dus imediat în secțiile de izolare, indiferent dacă persoana este asimptomatică sau nu, iar cei consideraţi contacţi direcţi sunt trimişi obligatoriu în zonele de carantină puse la dispoziţie de Guvern.

Hong Kong, cele mai stricte măsuri de carantină din lume

Aproape toţi cei care sosesc în oraş trebuie să fie, de asemenea, carantinaţi în hoteluri speciale timp de trei săptămâni. Măsurile au ajutat la reducerea infecțiilor și au fost în vigoare o perioadă lungă de timp în 2020, în mare parte fără plângeri, dar în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere a cazurilor, după ce un focar a lovit cartierele favorizate de localnici și străini, cei înstăriți sau cu putere politică.

Reţelele de socializare s-au umplut de atunci de comentariile familiilor duse în secțiile de izolare sau în lagărele obligatorii de carantină. Plângerile lor includ acuzații potrivit cărora unii părinți au fost separați de copiii lor, li s-a ordonat să nu alăpteze copiii și că unii sugari au fost chiar legați de paturi pentru a-i opri să se miște, potrivit France24.

Acuzațiile au dus la o serie de declarații de presă în această săptămână din partea autorităților sanitare care își apără politicile, inclusiv cu privire la utilizarea restricțiilor.

"În general vorbind, spitalul va lua în considerare aplicarea restricției fizice asupra pacienților pediatrici pentru siguranța și bunăstarea pacientului. Consimțământul corespunzător va fi solicitat de la părinți sau tutori", a declarat directorul spitalului, într-o declarație publică.

Directorul a adăugat că părinții care sunt testaţi negativ au permisiunea, de obicei, să stea alături de copiii infectați în secțiile de izolare, dacă există spațiu.

În ultimele zile, consulatele Elveției, Marii Britanii și Statelor Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care măsurile anticoronavirus din Hong Kong, considerate extrem de dure, au avut impact asupra familiilor, inclusiv îngrijorările pe care părinții le au cu privire la separarea de copii.

Consulatul SUA s-a închis temporar la începutul acestei săptămâni după ce doi membri ai personalului au fost infectaţi cu virusul și au fost trimiși într-o secție de izolare. Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a confirmat că a fost acordată o autorizație specială pentru a le permite copiilor să li se alăture în loc să fie trimiși în carantină.

Tratamentul din Hong Kong al mamelor în timpul pandemiei ar fi scăpat de sub control. Anul trecut, mai multe cupluri care aşteptau să devină părinţi au luptat într-o campanie pentru a permite partenerilor să le fie alături mamelor în sala de naştere, după ce acest lucru a fost interzis din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă prezența partenerilor la naștere, chiar și în timpul pandemiei, iar mamele infectate continuă să-și alăpteze bebelușii. În timp ce autoritățile au cedat în privinţa asistării partenerilor de naștere, Hong Kong continuă să le spună mamelor să nu alăpteze în secțiile de izolare.

Autoritățile au apărat, de asemenea, ideea utilizarării taberelor obligatorii de carantină, susținând că majoritatea apartamentelor înguste din Hong Kong sunt prea mici pentru a le permite familiilor să se autoizoleze în siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ţara unde copiii care au Covid-19 şi sunt în izolare pot fi legaţi de paturi